Vánoční cukroví: Badyánové cukroví podle Hany Svatuškové
Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Badyánové cukroví podle Hany Svatuškové
Potřebujete:
450 g hladké mouky • 150 g moučkového cukru • 300 g másla • 1 lžičku mletého badyánu • švestková povidla • rum • 1 hrnek moučkového cukru • šťávu z 1 pomeranče • čokoládovou rýži
Postup:
Mouku zpracujeme s cukrem, badyánem a máslem. Těsto necháme odležet do druhého dne. Vykrajujeme tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a necháme vychladnout. Pak je slepujeme povidly s kapkou rumu. Prosetý cukr smícháme s pomerančovou šťávou a vymícháme hladkou hustou polevu, kterou cukroví poléváme, nakonec ozdobíme čokoládovou rýží.