Těšíte se na víkend? ZBYTEČNĚ! Přijdou bouřky, krupobití a vichr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těšíte se na víkend? ZBYTEČNĚ! Přijdou bouřky, krupobití a vichr!

Slunečného víkendu se nedočkáme. Zase budeme skákat přes kaluže...
Slunečného víkendu se nedočkáme. Zase budeme skákat přes kaluže... (Profimedia.cz)

Aktuální letní teploty atakující hranici třiceti stupňů Celsia v České republice vydrží kromě dneška ještě ve čtvrtek a částečně až do pátku. O víkendu meteorologové vedle mírného ochlazení očekávají rovněž bouřky, řekl ČTK Martin Tomáš z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Teploty přes tropických třicet stupňů Celsia očekáváme ve čtvrtek na západě Čech a v pátek ještě na Moravě," uvedl Tomáš. O víkendu se bude nad českým územím vlnit studená fronta, která přinese pokles teplot zhruba na 25 stupňů. "Víkend bude deštivější. Mohou navíc přijít silné bouřky, v nichž může spadnout až 50 milimetrů srážek," varoval meteorolog. Na oficiálních internetových stránkách ČHMÚ je navíc informace, že při bouřkách hrozí nárazový vítr a krupobití.



Lidé by se měli v těchto dnech pečlivě chránit před sluncem. Ozonová vrstva nad Českou republikou je totiž zeslabena zhruba o deset až 18 procent, což je podle meteorologů výrazně až extrémně podprůměrný stav. Za jasného počasí to přinese zvýšení množství škodlivého UV záření o dvacet až třicet procent.

Autor:  ČTK,ph

Přečtěte si
jasnovidec01
21. 5. 2014 • 14:02

no tak jo,když AHAci předpovídají chladný víkend, tak si koupím flašku rumu a zalezu do pelechu ,AHAci předci říkají vždy pravdu néééééééééééé?????? HAHA

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.