Policisté dopadli strůjce loupeže 33 milionů: Gangster se vydával za Bulhara | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policisté dopadli strůjce loupeže 33 milionů: Gangster se vydával za Bulhara

Ján Bakalár
Ján Bakalár (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Jen rok dokázal prchat před policií Ján Bakalár (55), který loni v únoru v Přemyslovicích na Prostějovsku uloupil z kurýrního vozu 33 milionů korun. V minulých dnech ho zadrželi policisté v Praze.

Nebezpečný recidivista, který byl už dříve odsouzen i za vraždu, měnil podobu a vydával se za občana Bulharska. Prokazoval se falešnými doklady.

Bakalár společně se dvěma kumpány přepadli loni v únoru v Přemyslovicích dodávku svážející peníze z poboček České spořitelny. Při přepadení stříleli ze samopalů, nikdo naštěstí nebyl zraněn.
Jeho komplicové zatím dopadeni nebyli a policie ani nezná jejich totožnost. Bakalár byl obviněn z loupeže a pokusu o vraždu, za což mu hrozí až doživotní trest. Uloupené peníze policisté nenašli.

Co viděl očitý svědek
„Měli mundúry a kukly jako přepadové komando. Mířili na řidiče dodávky a řvali na něj, ať otevře zadní dveře. Nešlo mu to, tak začali do těch dveří střílet. Nakonec otevřeli boční dveře, vybrali trezorky s penězi a ujeli. Předtím ale ještě vylili na silnici nějakou hořlavinu a zapálili ji, aby zahladili stopy a nikdo je nepronásledoval,“ popsal událost očitý svědek Antonín Krč (80).

Autor:  rys

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.