Nejstarší vystavovatelka psů Miluše (84): Kevin mi dává chuť do života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejstarší vystavovatelka psů Miluše (84): Kevin mi dává chuť do života!

Miluše Musilová s King Charlesem Španělem Kevinem, s nímž sbírá jedno ocenění za druhým.
Miluše Musilová s King Charlesem Španělem Kevinem, s nímž sbírá jedno ocenění za druhým. (Jana Ulrichov)

Miluše Musilová z Lovosic objíždí výstavy psů s milovaným King Charles Španělem Kevinem. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby jí nebylo úctyhodných 84 let. Patří tak k nejstarším vystavovatelkám psů v Česku.

Tomuhle koníčku přitom Miluše propadla teprve před čtyřmi lety, když jí bylo osmdesát. „Žila jsem stále se psy. Za života rodičů jsme měli německého ovčáka a boxera, já sama pak chovala pudly,“ popsala. Na výstavy ale začala jezdit až se svým posledním psem Kingem Charlesem Španělem jménem Kevi, kterého získala jako sedmiletého.

„Pudlové jsou i ve stáří velmi živí, už bych dalšího nezvládla. Kevin je pro mě jako dělaný. Je klidný, mazlivý, nevyžaduje příliš pohybu, ani dlouhé vycházky,“ popsala seniorka. Dodala, že jí pomáhá zvládat i každodenní těžkosti. „Dělá mi jen radost. Dává mi chuť do života, vycítí, kdy mi není dobře,“ říká.

Když dostala nabídku jezdit na výstavy, váhala. „Když jsem ale poznala tu atmosféru a viděla všechny ty krásné pejsky kolem sebe, zamilovala jsem si to,“ dodala Miluše, jejíž kuchyň zdobí několik pohárů, které už Kevin získal. Je mezi nimi i trofej nejcennější – vítěz plemene.

Znáte ještě staršího vystavovatele psů v Česku? Pište na e-mail: aha@ahaonline.cz



Autor: 

Přečtěte si
tenerife
14. 11. 2013 • 08:11

Moc pěkné čtení po ránu, velký obdiv paní Musilové,je pravda, že pejsek nám dokáže velice obohatit život, tak přeji paní Milušce a Kevinovi hodně radosti a úspěšných výstav.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.