Muž bručel za znásilnění, které nespáchal: Za křivdu chce dalších 32 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Muž bručel za znásilnění, které nespáchal: Za křivdu chce dalších 32 milionů!

Jan Šafránek doufá alespoň v částečné zadostiučinění.
Jan Šafránek doufá alespoň v částečné zadostiučinění. (Martin Přibyl / Aha)

Cejch násilníka dostal neprávem Jan Šafránek (40) z Hlinska. Soud ho poslal na 3,5 roku za mříže za znásilnění a vyhrožování, jehož se přitom vůbec nedopustil! Teď se Šafránek, z něhož prý policie doznání před 20 lety vyfackovala, soudí o odškodnění. Už dostal asi tři čtvrtě milionu, on ale trvá na tom, aby mu stát (resp. ministerstvo spravedlnosti) vyplatil(o) ještě 31,8 milionu!

Jeho nejbližší včera Obvodní soud pro Prahu 2 soud přesvědčovali, že nejde jen o rok ve vězení (291 dní vazby a 75 dní výkonu trestu). Že Janovi škraloup znehodnotil celý život! „Po návratu z vězení mu nezůstal ani jeden kamarád. Těžko sháněl práci, musel dělat na jatkách anebo uklízet silnice. Jeho mamince to tak podlomilo zdraví, že předčasně zemřela,“ líčila u soudu Šafránkova teta. „Nevěří sobě, nevěří lidem, není schopný navázat vztah. Dodnes nezaložil rodinu...,“ svědčila zase jeho sestra. Soudce řízení odročil na únor.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.