Takhle zabíjí pendolino! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Takhle zabíjí pendolino!

Náraz rychlovlaku je většinou smrtelný. Vlak se řítí rychlostí více než 140 km/h.
Náraz rychlovlaku je většinou smrtelný. Vlak se řítí rychlostí více než 140 km/h.

CHVALETICE – Student (15), který nedbal zákazu a přecházel ve Chvaleticích koleje v nepřehledném místě, se stal už druhou obětí rychlovlaku pendolino. Ten se po tratích řítí rychlostí více než 140 km/h a jakýkoliv střet s ním je pro člověka většinou smrtelný.



Říjen 2006

Kliknutím zvětšeteNa přejezdu ve stanici Rájec Jestřebí u Blanska zachytilo pendolino staršího muže. Ten střet nepřežil.

Listopad 2006

Asi 350 metrů před nástupištěm vlakového nádraží v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku srazilo pendolino za snížené viditelnosti muže (†46). Ten byl pod vlivem alkoholu a utrpěl rozsáhlá zranění.

Prosinec 2006

Kliknutím zvětšeteNa nádraží ve Chvaleticích srazilo v pondělí večer pendolino školáka (†15). Kliknutím zvětšetePřímá svědkyně hrůzné události téměř nebyla schopna mluvit. „Jen jsem se otočila a byl pryč,“ popsala tragickou chvíli. Chlapec, který jezdil do Chvaletic ze školy v Hradci Králové, zaplatil životem za to, že si chtěl zkrátit cestu o pár desítek metrů. Podle policistů tu k podobné tragédii došlo už před dvěma lety, kdy starší muž přecházel kolejiště směrem k loděnici. „Jsou to blázni, podchod je jen pár metrů od nástupiště, navíc tady ze zastávky není moc vidět, takže člověk vůbec netuší, že jede vlak,“ popsal jeden z obyvatel Chvaletic.


Autor: (omn)
Foto pro Aha!: Karel Janda

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.