Pavel Zedníček: Miluje retro! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Pavel Zedníček: Miluje retro!

Pavel Zedníček pokřtil retro edici knih
Pavel Zedníček pokřtil retro edici knih (Popron Music)

V těchto dnech vychází šest novinek  z  kolekce retro knížek doplněných DVD nebo CD, které doplní stávajících pět titulů. Zaměřeny jsou na fenomény z oblasti hraček, nápojů, televizních programů nebo zapomenutých tváří a zajímat budou zejména pamětníky 70. a 80. let.

Knihy s názvem Retro Vánoce, Retro Idoly, Retro Lahůdky a Retro Hračky doplňují ještě ročenky nazvané Byl to váš rok z let 1972, 1973, 1977, 1978, 1982 a 1983 plné událostí, hitparád, sportovních výsledků i módy jednotlivých let. V publikaci Retro Vánoce se například lze dočíst i to, proč se objevil Děda Mráz a kdy se k nám opět mohl oficiálně vrátit Ježíšek. Retro Lahůdky zase popisují, jak přišly oblíbené cigarety Petra ke svému jménu a jak proběhlo velké zdražení piva v roce 1984. Retro Idoly přinášejí výsledky anket popularity našich herců ze 70. a 80. let.

Kolekci retro publikaci pokřtil herec Pavel Zedníček, který vytvořil v oblíbeném retro-seriálu Vyprávěj postavu ředitele školy a milovníka historie Vlastimila Jeníka: „Rád bych retro publikacím popřál, jak říkáme u nás v divadle “Zlomte vaz“. Jsem rád, že jsem se mohl stát kmotrem tohoto úžasného projektu, moc se mi Vaše retro edice líbí. Už se těším, až si budu knížečky pročítat, rád si s nimi zavzpomínám.“ Známý herec také prozradil, že vzpomíná rád: „Mám doma schované všechny diáře z divadla. Rád u nich vzpomínám na představení, připomínám si, co jsme kdy hráli, kam jsme jezdili s představeními.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.