Bříško opět zploští plastika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Bříško opět zploští plastika!

Plastičtí chirurgové dokáží zázraky.
Plastičtí chirurgové dokáží zázraky. (Profimedia.cz, ara)

Bříško je snad nejzapeklitější část těla, jak při hubnutí, tak i po něm. Své o tom ví většina maminek, které shazovaly poporodní kila. Ale i všichni ostatní, kteří se měli »dobře« a na ručičku váhy nekoukali.

Pokud poté »najeli« na zdravý životní styl, protože chtěli vypadat mladší, či je k němu dohnala až nemoc, vědí, že zhubnout se ještě dá, ale vytažená kůže zůstane viset, nesmrskne se…

Povolená kůže se stává noční můrou nejen po estetické stránce. Ztěžuje i nákup spodního prádla a oblečení. Řešení přitom existuje, nabízí ho estetická medicína. Východisko se jmenuje abdominoplastika – chirurgický výkon, při němž lékaři pacienta zbaví nadbytečné kůže a zároveň, je-li to třeba, upraví i rozestoupené břišní svaly. I ty tuk či těhotenství podobně poznamená.

Operace patří mezi náročnější, výsledek však bývá excelentní. Provádí se v celkové narkóze a trvá dvě až tři hodiny. Operatér vede řez většinou v podbřišku do stran tak, aby jizvu překrylo spodní prádlo.

Kůži pak uvolní i s podkožím od svalu a stáhne ji směrem dolů a její nadbytky odstraní. Při rozestupu přímého břišního svalu provede jeho plastiku – sešití. Pacient by měl měsíc po výkonu nosit elastický pás, který operovanou oblast těla chrání a usnadňuje hojení.

Kdy plastiku břicha a kdy liposukci?

✔ Liposukce je vhodná pro ty, kteří mají kvalitní kůži bez jizviček, strií. Ty zhoršují elasticitu kůže a bohužel nikdy nezmizí.

✔ Pokud je kůže ve velkém nadbytku a je znatelný i rozestup svalů, je vhodnější abdominoplastika.

✔ Liposukce je častěji doporučována hlavně mladším lidem, jejichž kůže je pružnější a přizpůsobivější.

✔ Abdominoplastika je vhodná i pro muže, v kombinaci s cvičením dosáhnou stejně plochého břicha jako zamlada.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.