Zhubněte pomocí balonku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zhubněte pomocí balonku!

Být štíhlá jako tato žena je s balonkem mnohem snazší.
Být štíhlá jako tato žena je s balonkem mnohem snazší. (Profimedia.cz)

Chcete zhubnout deset až třicet kilogramů, a dokonce se již snažíte zařadit mezi dietáře, ale bez plného břicha prostě existovat nemůžete? Pomocníkem může být tzv. balonek do žaludku. Umožní bezbolestně shodit přebytečná kila a dá vám čas naučit se žít nově, najet na zdravý způsob stravování.

Většina z nás nebojuje přímo s obezitou, ale »jen« s nadváhou, potřebujeme zhubnout deset až patnáct kilo. Pokud začneme méně a zdravěji jíst a přidáme správný pohyb, budeme úspěšní.

Jenže jak to v dnešní uspěchané době s kručícím žaludkem, jenž se hlásí o přísun dalšího jídla, které podle rozpisu poradce pro výživu nesmíme, máme zvládnout?

Třeba právě pomocí metody balonku do žaludku. Je ideální pro ty, kteří jsou schopni si váhu udržet, jen ji nedokážou razantně snížit. Zavedení systému BIB, jak se balonek odborně jmenuje, není pro pacienta nijak zatěžující.

Lékař gastroskopicky, sondou přes jícen, zavede balonek do žaludku a naplní ho tekutinou. Tím se okamžitě sníží objem žaludku, a tedy i množství stravy, kterou pacient dokáže sníst.

Přestože dlabe podle »rozpisu« málo, v břiše mu nekručí a hubne. Z odborných údajů vyplývá, že pacienti jsou schopni zhubnout během půl roku, kdy je balonek v žaludku zaveden, dvacet až třicet kilogramů.

Víte, že...

✔ Motivovaní lidé, ti, co chtějí opravdu zhubnout, díky metodě BIB hmotnost sníží a dále udrží.

✔ Pro klouby je bezpečnější začít pravidelně sportovat s nižší váhou, než ve chvíli, kdy máte desítky kilogramů nadváhy.

✔ BIB je velkou pomocí k životní proměně, funguje lépe než léky či potravinové doplňky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.