Máte dvojitou bradu? Nechte ji »pověsit«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Máte dvojitou bradu? Nechte ji »pověsit«!

Za druhou bradu se stydět nemuste. Plastičtí chirurgové vám pomohou.
Za druhou bradu se stydět nemuste. Plastičtí chirurgové vám pomohou. (Profimedia.cz, ara)

Změnili jste jídelníček, začali sportovat a kila jdou podle plánu dolů, postava se mění k lepšímu. Jenže… Zatímco bříško, zadeček i stehna zeštíhlují, vy si při pohledu do zrcadla připadáte stále jako koule. Podbradek je beze změny. Proč s dvojitou bradou ne a ne »hnout«?

Lékaři potvrzují, že boj s dvojitou bradou není vůbec lehký. Přestože je spojována zejména s vyšší hmotností a k obezitě patří, trápit se s ní mohou i štíhlí lidé. S věkem dochází ke změnám kůže a podkoží, jednoduše stárnutím ochabuje. Jak povoluje, klesá a vzniká podbradek.

Ke změnám navíc nedochází jen v kůži, podobně slábne i pevnost svalu na krku. Medicína naštěstí dokáže vyřešit téměř vše. Objednejte se na konzultaci k plastickému chirurgovi a nechte si poradit. Lékař zhodnotí, jak dvojitou bradu ovlivňuje povolená kůže obličeje či svalstvo krku, a navrhne řešení – liposukci, případně v kombinaci s chirurgickým výkonem.

Liposukce

Nejjemnější a nejšetrnější je tzv. vibrační liposukce. Do podbradku je z miniaturního řezu za uchem nebo pod bradou vpravena kanylka, kterou se odstraní tukové buňky. Zákrok lze provést ambulantně, musíte ale počítat s asi týdenní pracovní neschopností. Po operaci je nutné co nejdéle, minimálně 7 až 14 dní, nosit speciální fixační návlek, který pomáhá formování nového tvaru podbradku.

Bradu »pověsí«

Doslova kouzlem je »zavěšení« podbradku speciálními vlákny v místním znecitlivění metodou feather-lift. Podbradek se zformuje v podstatě před očima. Ošetření lze kdykoli zopakovat.

Plastika podbradku

Kůže se na spáncích napne, zvednou se tváře, odstraní se nadbytek kůže obličeje, zmenší se podbradek a krk se vypne. Nutná je asi dvoudenní hospitalizace a dvoutýdenní pracovní neschopnost.

Prevencí jsou mikroimpulsy

Prevencí dvojité brady mohou být do určité míry speciální cviky či kosmetika. A také speciální kosmetické programy, např. pomocí přístroje LPG, který vysílá do pokožky pravidelné mechanické mikroimpulsy, a tak ji zpevňuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.