Ztracení běžkaři volali mobilem: »Je tu tma a moc sněhu...« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ztracení běžkaři volali mobilem: »Je tu tma a moc sněhu...«

Noc před startem Jizerské padesátky si záchranáři horské služby »zpestřili« pátráním po dvou ztracených běžkařích v údolí řeky Jizery.
Noc před startem Jizerské padesátky si záchranáři horské služby »zpestřili« pátráním po dvou ztracených běžkařích v údolí řeky Jizery. (Aha! – Václav Nekvapil)

Noc před startem Jizerské padesátky si záchranáři horské služby »zpestřili« pátráním po dvou ztracených běžkařích v údolí řeky Jizery.

V sobotu v sedm hodin večer se na horské záchranáře obrátili policisté s tím, že je turisté kontaktovali a ohlásili, že se ztratili a nedokážou se ve tmě dostat ze silně zasněženého terénu v údolí řeky Jizery pod osadou Jizerka. „To je ovšem místo značně neprůchodné,“ popsal situaci René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Dodal, že z rozhovoru s turisty vyplynulo, že se vydali nejen mimo značené stezky, ale přímo do volného terénu mimo cesty. Vzhledem k silné sněhové pokrývce a k neprůchodnému prostředí záchranáři vyměnili skútry za lyže. Kolem půl desáté večer pak oba běžkaře nalezli. Ti byli podchlazení, vyčerpaní, ale jinak naštěstí v pořádku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.