Zatkli šéfa pražské městské policie: Bral úplatky?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zatkli šéfa pražské městské policie: Bral úplatky?!

Vladimír Kotrouš
Vladimír Kotrouš (Aha! – A. Malachovský)

Přísloví praví, že pod svícnem je největší tma. A platí i pro případ šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše, kterého včera zadrželi detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu kvůli údajnému braní úplatků.

V pátek chvíli po poledni ho v Praze 10 zatkla elitní zásahová jednotka. Kotroušovi se do želízek moc nechtělo, a tak ho policisté museli proti jeho vůli vytáhnout z jeho automobilu. Ačkoliv informace prosákla do médií, policie nechce nic prozradit.

„Zatím se k události nebudu vyjadřovat,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová. Z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu přišla pouze strohá informace, že nějaká akce probíhá, nikdo však konkrétnější být nechtěl.

„Mohu říct pouze to, že dnes probíhá realizace jednoho z případů na území hlavního města Prahy,“ uvedl pro server lidovky.cz Pavel Hanták, mluvčí útvaru. Zároveň dodal, že nikdo nebyl prozatím obviněn.

Za co měl tedy Kotrouš úplatek vzít a jak vysoký byl, zatím není jasné. Více informací by mělo být k dispozici příští týden. Ředitelem městské policie je Kotrouš od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Kotrouš absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak náměstkem ředitele strážníků.

V minulosti byl spojován především s neslavným nákupem obrovských terénních vozů značky Hummer pro pražské strážníky. Bylo mu vytýkáno, že je policie pořídila bez výběrového řízení a Praha je nepotřebuje.

Přečtěte si
xell
27. 11. 2011 • 19:38

...jo, jo, měl se pozorně dívat na film, kdy L.Smoljak říká:,,Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš´´

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.