Místostarosta Aleš Vytopil: Byl zavražděn a poté zahrabán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místostarosta Aleš Vytopil: Byl zavražděn a poté zahrabán!

Fotografie
Fotografie (internal)

Záhadné zmizení Aleše Vytopila (†36), místostarosty brněnské části Židenice, je objasněno. Politik, který byl pohřešován od 9. září, byl zavražděn. Přesný motiv policisté zatím neznají, pravděpodobní vrazi odmítají vypovídat.

Tělo Aleše Vytopila bylo nalezeno zahrabané ve čtvrtek nedaleko místa, kde byl spatřen naposledy, tedy v BrněLíšni. „Bylo to na okrese Brnovenkov, zatím nemohu, bohužel, více informací dát. Navíc na podezřelé zatím soudce neuvalil vazbu. Na tu má čas až do sobotní desáté hodiny,“ řekl Tomáš Kužel, krajský ředitel policie Jihomoravského kraje.

Z vraždy byla obviněna dvojice bývalých manželů, kteří se stýkali i po rozvodu. „Muž se s místostarostou znal osobně, starší žena nikoliv. Co je vedlo k činu, stále zkoumáme, dvojice odmítá spolupracovat, vypovídat,“ uvedl Kužel. Podle nepotvrzených informací jsou obviněnými bývalý přítel Vytopilovy milenky Filip Onderka (37) a jeho bývalá manželka (45), která se s politikem poprvé setkala těsně před vraždou.

„Motiv neustále upřesňujeme. Jedná se ale o vztahovou záležitost,“ sdělil Kužel. Kriminalisté připustili, že měli s vyšetřováním potíže. „Měli jsme možnost výpisů vzájemných telefonátů, ale pouze časové, kdyby bylo povoleno získat informace, týkající se míst, odkud bylo voláno, potom jsme mohli s vyšetřováním skončit možná už před dvěma měsíci,“ posteskl si Antonín Hrdlička, vedoucí odboru obecné kriminality.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.