Velká balíková revoluce: Dopraví i tunovou zásilku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velká balíková revoluce: Dopraví i tunovou zásilku!

Boj pošty s konkurencí dá jejím zaměstnancům pěkně zabrat.
Boj pošty s konkurencí dá jejím zaměstnancům pěkně zabrat. (ČTK, Profimedia.cz)

Česká pošta chce získat zpátky zákazníky, kteří využívají služeb její konkurence. Ujel jí totiž vlak a lidé stále častěji například při rozvozu zboží z internetových obchodů vyhledávají jiné společnosti. Pomoci poště teď má nová nabídka v rozvozu balíků. A nazvala ho vskutku příznačně: Velká balíková revoluce!

Zákazníkům pošta od Nového roku nabídne rozvoz čtyř typů nových balíků, a to »balíky na poštu«, »balíky do ruky«, »balíky expres« a »balíky nadrozměr«. Novinky v minulých třech měsících otestovala u čtrnácti vybraných eshopů, využít ji budou moci i klienti, kteří přijdou podat balík přímo na poštu.

Změní se i ceník a přibudou nové možnosti sledování a oznamování balíků adresátům. Budete moci sledovat přesný pohyb zásilky, dostanete SMS o tom, kde se balík právě nachází, apod.

Mluvčí pošty Ivo Mravinac ale odmítl změny v cenách, které se mají více přiblížit konkurenci, zatím upřesnit s tím, že je oficiálně představí až příští týden. To, jak se ceny zhruba pohybují, je ale díky testování u e-shopů známo už dnes.

Jaké balíkové služby bude nově nabízet

➤ BALÍK NA POŠTU

Zásilku si lidé mohou nechat doručit na libovolnou pobočku pošty. Tam si ji vyzvednou. Zaplatí od 99 Kč.*

➤ BALÍK DO RUKY

Bude doručen přímo adresátovi, pošta přitom slibuje rychlejší doručení a větší snahu pošťáků zastihnout jej (pošťák zavolá, přijde večer apod.). Zaplatíte od 84 Kč.*

➤ BALÍK EXPRES

Na určenou adresu dorazí do deseti hodin od odeslání, v krajských městech ještě tentýž den.

➤ BALÍK NADROZMĚR

Umožní klientovi poslat zásilku o váze až jedné tuny.

* Pozn.: Orientační ceny, které mají v rámci testování internetové obchody. Obsahují i balné, konečné ceny tak budou zřejmě nižší.

Kolik platíte nyní

Cenný balík

Hmotnost 2 až 5 kg - 80 Kč

Doporučený balík

Hmotnost 1 až 2 kg - 68 Kč

Obyčejný balík

Hmotnost 2 kg až 5 kg - 59 Kč

EMS

Hmotnost 2 až 3 kg - 154 Kč

Pozn.: výběr z ceníku

Přečtěte si
ja01
19. 11. 2011 • 12:25

BALÍK NA POŠTU vs. BALÍK DO RUKY - nerozumím tomu proč to rozlišují a proč balík na poštu bude dražší. Už teď každý balík, který má být podle nového názvu do ruky vyzvedávám na poště (pokud si ho nenechám poslat do práce) a podle reakcí, na které není složité narazit, nejsem sám, ale je to velmi obvyklá situace. A těch, kteří našli ve schránce lístek k vyzvednutí zásilky i když byli doma také není zrovna málo ... Jo Česká pošta to je fenomén a bude trvat snad desítku let než se něco změní. Nedávno zavedené nové uniformy tou změnou nejsou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.