Kalousek & spol. jednali přes 40 hodin: »Baník... a to druhé slovo jsem zapomněl!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kalousek & spol. jednali přes 40 hodin: »Baník... a to druhé slovo jsem zapomněl!«

Ministr fifi nancí svým výrokem dal jasně najevo »na co« mu jednání připadá.
Ministr fifi nancí svým výrokem dal jasně najevo »na co« mu jednání připadá. (Aha! – Petr Novotný)

Už druhou celonoční robotu ve Sněmovně v noci na včerejšek těžce snášel i ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), až mu málem ujela pořádná sprosťárna.

Poslanec Adam Rykala (ČSSD) totiž práskl, že jej měl ministr v kuloárech přesvědčovat, aby podpořil zákon o omezení státní podpory stavebního spoření.

„Baník... a to druhé slovo jsem teď zapomněl,“ prohlásil proto na účet Rykaly. Každý znalec sportu přesně ví, které slovo se ministr rozhodl vypustit. Pro ty, kteří tápou: fotbaloví fanoušci z Ostravy pokřikují na zápasech »Baník, p*čo!«

Zkrouhli stavebko!

Koaliční poslanci měli včera po desítkách hodin obstrukcí ve Sněmovně konečně úspěch. Odnesou to ale lidé: politici totiž přehlasovali veto Senátu a schválili omezení státní podpory stavebního spoření, která bude maximálně 2000 za rok.

Danit se budou navíc i úroky. Zákon je kromě zvýšení spodní sazby DPH přitom důvodem, proč se ze Sněmovny stal noční podnik – včera poslanci trávili už třetí noc v práci.

Odloží srovnání DPH?

Premiér Petr Nečas (ODS) včera připustil možnost, že se začátek platnosti penzijní a daňové reformy posune až na rok 2014 místo plánovaného roku 2013.

Znamenalo by to odložení spoření lidí v penzijních fondech, ale také oddálení zrušení daňového zvýhodnění stravenek či srovnání obou sazeb DPH na 17,5 %. Levice si přitom přeje odložení penzijní reformy až na rok 2015 výměnou za konec obstrukcí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.