Ministr financí Kalousek: Počítá i s katastrofou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ministr financí Kalousek: Počítá i s katastrofou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Růst české ekonomiky příští rok bude podstatně nižší než předpokládaná 2,5 procenta. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ale pro jistotu počítá s variantou, kdy může být i záporný!

„Seriózní prognóza z října je 1 procento, ale obávám se, že lednová prognóza bude horší. Pracujeme i na katastrofickém scénáři, to znamená, že bychom šli do hluboké recese. Tam by musela vláda přijít se zásadními opatřeními na výdajové i příjmové straně,“ upozornil Kalousek ve včerejších Otázkách Václava Moravce.

Jaká by tato opatření byla konkrétně? Analytici se obávají, že by se například snížená sazba daně z přidané hodnoty mohla zvýšit mnohem podstatněji, než se plánovalo.

„Myslím, že spodní sazba DPH se může v příštím roce zvednout až na 19 procent, ačkoliv dosud vláda slibovala, že se zvedne nejprve na 14 a pak na 17,5 procenta,“ řekla Aha! Markéta Šichtařová z Next Finance.

Autor:  vr

Přečtěte si
proxima
1. 11. 2011 • 05:57

Ovšem pozor, tohle je příspěvek na jedničku s hvězdičkou - to myslím vážně. To se Ti povedlo! Bohužel je to pravda - nejlepší ministr financí pro Střední Evropu a přilehlé Asijské státy, tak pro něj naopak

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.