Na poslední chvíli... Hasič vytáhl z hořícího domu dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na poslední chvíli... Hasič vytáhl z hořícího domu dítě!

„Sláva, ještě dýchá!“ Statečný hasič s malou Aaliyh.
„Sláva, ještě dýchá!“ Statečný hasič s malou Aaliyh. (ČTK/AP)

Ne za pět minut, ale za vteřinu dvanáct! Hasič stačil zachránit dítě z hořícího domu v Evansville v americkém státě Indiana přesně ve vteřině, během níž se rozhodovalo o jeho životě a smrti. „Chvála bohu, dýchá,“ zaradoval se Don Spindler krátce poté, co rychle popadl dívenku Aaliyh (4), aby ji odnesl do bezpečí.

Společně se svou sestrou Akeleigh (3) a matkou Kristyn Frazierovou byla okamžitě převezena do nemocnice. Zdravotní stav všech tří ale zůstává nadále vážný. Pomoc přivolal manžel paní Frazierové a otec holčiček, kterého vzbudil dým valící se z dětského pokoje. Do domu, jenž mezitím zcela zachvátily plameny, se už ale nemohl vrátit.

Zbývalo mu jen bezmocně přihlížet a doufat, že se hasičům podaří včas vysvobodit jeho nejbližší. Zoufalá matka se se svými dcerami před ohněm ukrývala ve skříni. Hasičům trvalo dlouhých 50 minut, než získali nad běsnícím živlem převahu. Příčinou požáru je zřejmě dětská hra se zapalovačem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.