Praze se o víkendu vyhněte: Městem projdou gayové, extremisté i sekta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Praze se o víkendu vyhněte: Městem projdou gayové, extremisté i sekta!

Gayové a lesbičky
Gayové a lesbičky (Profimedia.cz, ČTK, ara)

Neonacisté, gayové a lesbičky, křesťané. Ti všichni se chystají o víkendu uspořádat pochody. Aby toho nebylo málo, na pražské Letné si dají dostaveníčko Svědkové Jehovovi z celé republiky.

Velká koncentrace skupin s odlišným názorem na život s sebou ale nese riziko pořádné pranice. „Máme připravenou více než stovku policistů, kteří budou dohlížet nejen na pochod, ale i na protipochod,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Svědkové Jehovovi (Holešovice)

Pravidelné třídenní setkání jehovistů se od včerejška koná v holešovické Tesla aréně. Město tak bude plné lidí, kteří vás budou přesvědčovat ke vstupu do sekty. Na neděli je již tradičně plánován křest nových členů.

Dělnická strana (Jungmannovo náměstí)

Krajně pravicová Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) bude dnes protestovat proti pochodu homosexuálů. Shromáždění začne ve 12 hodin na pražském Jungmannově náměstí.

Gayové a lesbičky (náměstí Republiky)

Festival gayů a leseb Prague Pride 2011 dnes vyvrcholí pochodem. Z náměstí Republiky vyrazí homosexuálové ke Střeleckému ostrovu. Kolik přijde lidí, není jasné.

Mladí křesťané (Obecní dům)

Kromě radikálů pořádají jako protiváhu pochodu homosexuálů i Mladí křesťanští demokraté s lidovci a Hnutím pro život. Tzv. Pochod pro rodinu vyrazí od Obecního domu ke kostelu sv. Jiljí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.