VV mají dva nové členy vlády: Kolouška a kočku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

VV mají dva nové členy vlády: Kolouška a kočku

Karolina Peake před rokem odvážně pózovala v kalendáři pro Věci veřejné. Se svýma dlouhýma nohama to dotáhla až na místo ve vládě.
Karolina Peake před rokem odvážně pózovala v kalendáři pro Věci veřejné. Se svýma dlouhýma nohama to dotáhla až na místo ve vládě. (ČTK, ara)

Vyjednávání koalice o tom, jestli »veverky« zůstanou ve vládě, se včera dostalo do cílové rovinky.

Už před závěrečnou schůzí představitelů K9 se totiž vědělo, že dámy a pánové z Věcí veřejných dostanou dva vládní posty.

Jeden připadl šéfce poslaneckého klubu Karolíně Peake, která se stane vicepremiérkou a šéfkou legislativní rady vlády. Zároveň bude jedinou ženou ve vládě Petra Nečase (ODS).

Ještě větší překvapení však způsobil návrh posadit do křesla ministra dopravy devětadvacetiletého volebního manažera VV Pavla Dobeše. Místo mu uvolnil dosavadní ministr Radek Šmerda, který podal demisi.

Dobeš se tak stane druhým nejmladším ministrem v naší historii. Konkuroval mu jen Karel Březina (ČSSD), který se v roce 2000 v pouhých 27 letech stal ministrem bez portfeje ve vládě Miloše Zemana.

Pavel Dobeš (29) = MINISTR DOPRAVY

Volební manažer VV patří mezi poslušné poddané exministra dopravy Víta Báty. Většina koaličních politiků se o jeho existenci dozvěděla až včera, když jeho jméno vyšlo z úst šéfa strany Radka Johna.

Mladý véčkařský aktivista se v médiích objevil poprvé, když ho Aha! letos v lednu vyfotografovalo, jak jde na politický »sedánek« k Bártovi domů. Je ženatý, má tříletou dceru a mimo jiné sedí v dozorčí radě Českého aeroholdingu.

Rebelka Kočí: Stejně tomubude šéfovat Bárta!

Zpovzdálí sleduje vládní škatulata i někdejší šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných, poslankyně Kristýna Kočí. Ta stranu opustila poté, co se ji Vít Bárta měl pokusit uplatit. Její verdikt? Bárta si na vládní posty lanaří své věrné, aby přes ně tahal za nitky.

„Nepřekvapuje mě, že byl vybrán Pavel Dobeš. Je to jeden z Bártových nejloajálnějších lidí,“ řekla Aha! s tím, že s ním v době svého působení ve VV pracovala a jako kolegy si ho vážila.

„Nicméně věkem ani politickými zkušenostmi není podle mě připraven na tak významný post. To však nevadí, neboť rezort za něj bude jistě řídit superguru Bárta,“ doplnila poslankyně, které samotné je pouhých šestadvacet let.

Karolina Peake (35) = VICEPREMIÉRKA

Maminka dvou kluků z pražské Malé Strany si kvůli dětem vzala pětiletou mateřskou dovolenou a vykašlala se na právnickou praxí. Místo toho se z ní stala zastupitelka a horlivá »veverka«, která vysekla ty nejvíce sexy pózy do kalendáře dam z Věcí veřejných.

Zpočátku odmítala post ve vládě kvůli rodině, s odchodem Kristýny Kočí se z ní ale stala šéfka poslaneckého klubu a teď míří výš a výš.



Přečtěte si
nanicnemamcas
2. 7. 2011 • 05:05

Nebo podle Bárty, kolik si "půjčila", aby se tak rychle dotáhla na takový post v 35ti letech. Už to její papouškování Bártových výroků svědčí o tom, jak je děvče loajální. Ten její spodní předkus s vysunutou bradou napovídá velké přísnosti a neústupnosti. Od počátku, co se vždy tlačila co nejblíž k mikrofonu, protože tam vždy byla možnost se zviditelnit, tak bylo jasné, že jde po korytu jak slepice po flusu. Její mdlé až vodnaté světle modré oči (podobně jako Dobeš st.), ji pasují do podoby studeného čumáku. Kdyby měla krátké vlasy, tak vypadá jako chlap. A Dobeš mladší, tak to je kapitola sama pro sebe, o tom ještě hodně uslyšíme. Jako pravá ruka a u něj možná i levá ruka pana Bárty, svědčí o tom, že ABL je v integraci neústupná a rozlézá se jako rakovina, všude.

zadnice
1. 7. 2011 • 15:23

Ani jedno ani druhé. Občané mají ve "vládě" další dva neschopné jedince, kteří nadělají spoustu bordelu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.