Počasí o prodlouženém velikonočním víkendu?: Jako z pohádky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Počasí o prodlouženém velikonočním víkendu?: Jako z pohádky!

Meteoroložka Dagmar Honsová může hlásit s úsměvem, velikonoční počasí bude totiž báječné! Sprchnout může jen zcela ojediněle a krátce.
Meteoroložka Dagmar Honsová může hlásit s úsměvem, velikonoční počasí bude totiž báječné! Sprchnout může jen zcela ojediněle a krátce. (Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, ara)

Léto, léto a zase léto... Velikonoční počasí bude v Česku podle předpovědí meteorologů nádherné.

Jediné, co nám připomene, že slavíme svátky jara, a ne letnice, budou noční teploty, kdy rtuť teploměru z krásných denních až 25 °C zamíří prudce dolů a zastaví se pouhých pár stupínků nad nulou.

Na výlety či mejdany, z nichž se budete vracet po setmění, proto nezapomeňte svetr nebo bundu!Na stejnou pohodu – blankytně modrou oblohu s rozzářeným sluníčkem (teploty zpravidla 18 až 25 °C), které mraky zahalí jen ojediněle – se můžeme těšit podle dlouhodobých předpovědních modelů až téměř do konce května!

„Období očekáváme jako celek teplotně nadprůměrné a srážkově podprůměrné,“ uvádí Dagmar Honsová z Meteopresu.Stejně jako v létě bychom se už mohli setkat s bouřkami.

„V závěru dubna se mohou ojediněle vyskytovat bouřky,“ upozorňuje Honsová



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.