Nejlepší pražské jídlo? Cukrové řezy z morku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejlepší pražské jídlo? Cukrové řezy z morku!

Morkové řezy
Morkové řezy (Aha! – Dan Černovský)

Zvláštního vítěze má soutěž o nejlepší pražské jídlo. Porotu oslnily morkové řezy. Bizarní moučník servírovaný ve vydlabané kosti chutnal nejen organizátorovi Tomio Okamurovi, ale i přísnému šéfkuchaři Romanu Vaňkovi známému z pořadu Na nože.

„Naším cílem nebylo najít deset receptů na svíčkovou nebo guláš. Chtěli jsme najít unikátní recept na jídlo, které se dříve v Praze jedlo, ale z kuchařek zmizelo. Sladký morkový řez byl můj favorit od začátku,“ říká Tomio Okamura.

Druhé místo obsadila kaštanová polévka, třetí skončily tvarohové taštičky. Nejlepší pražské speciality budou k ochutnání v sobotu 9. dubna na Velikonočních trzích na Staroměstském náměstí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.