Otakar Tomek: Oběsil se na teplácích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Otakar Tomek: Oběsil se na teplácích!

V této jámě se nacházely ostatky dětského těla.
V této jámě se nacházely ostatky dětského těla. (Aha! Petr Novotný)

Otakar Tomek (41), který je podle policie vrahem Aničky Janatkové (†9), se včera brzy ráno v cele pankrácké věznice pokusil o sebevraždu. Udělal si smyčku z tepláků, které přehodil přes konzolu od toalety.

Záchranka ho ve vážném stavu převezla do Ústřední vojenské nemocnice v PrazeStřešovicích, tedy do jednoho z nejprestižnějších tuzemských zdravotnických ústavů...

Tomka visícího v bezvědomí na provizorní oprátce našel dozorce krátce před třetí hodinou ranní a ihned se ho snažil resuscitovat. Otázkou je, co v době, kdy se Tomek snažil zabít, dělal jeho jediný spoluvězeň...

Tomek zanechal dopis na rozloučenou. Ke znásilnění a vraždě Aničky se v něm však nepřiznal.

Jak se mu daří

Podle dobře informovaného zdroje ze střešovické nemocnice je Otakar Tomek ve vážném stavu na anesteziologickoresuscitačním oddělení. „Má plnou resuscitační péči. To znamená, že je v umělém spánku na přístrojích. Lékaři mu zjistili otok mozku, ale krční tepny jsou průchodné, takže je velká pravděpodobnost, že přežije,“ uvedl náš zdroj.

Případ vyšetřuje policie i vězeňská služba. Mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová tvrdí, že ze strany dozorců nedošlo k žádnému zanedbání.

„Obviněný byl pod tzv. zvýšeným dohledem. Četnost kontrol si určuje věznice sama, není na to předpis,“ vysvětlila Prunerová. Podle našich informací kontrolovali dozorci Tomka každou hodinu. Přesto ho neuhlídali...

Pokud se Tomek uzdraví a vrátí se do věznice, patrně se dostane pod ještě střeženější režim. Otázkou však zůstává, zda nebude mít poškozený mozek a trvalé následky...

5 důvodů proč si je policie jistá, že Tomek je vrah!

Sedmdesátičlenný tým Anička v čele s vyšetřovatelem Josefem Marešem si je jistý, že mají správného muže. I když Tomka v říjnu pustil soudce na svobodu a detektivové stále nemohli najít tělo, policisté podezřelého nespustili z očí. Tomek je podle nich vrahem devítileté dívky a jeho pokus o sebevraždu na tom nic nemění...

1. Na batůžku je jeho DNA

Na Aniččině batůžku se našla Tomkova DNA. Muž tvrdí, že v křoví onanoval nad mobilem. Pak našel batůžek a potěžkal ho. Neumí však vysvětlit, proč do batůžku nenahlédl a proč si nevzal mobilní telefon, který tam byl. To by jako zloděj udělal, pokud by netušil, že jde o důkazy v případu vraždy.

2. Ukrýval důkazy

Batůžek i Aniččinu láhev na pití ukryl pod těžkou desku na zahradě oddělené od cesty čtyřmi ploty. Na fólii, do které byly věci zabaleny, jsou jeho otisky. Tomek nedokáže vysvětlit, proč to udělal.

3. Neprošel detektorem lži

Dobrovolně se podrobil fyziodetekčnímu vyšetření. Podle psychologů se jako ješitný člověk domníval, že může detektor lži obelstít. Přístroj ho ale usvědčil ze lži. Tomek zalhal v tom, že Aničku ten den neviděl. A také v tom, že sledoval okolí vily Janatkových dalekohledem.

4. Je to recidivista s psychopatickými sklony

Tomek se několik let živil trestnou činností. Policisté ho obvinili ze sedmnácti případů majetkové trestné činnosti. Policejní zdroj deníku Aha! prozradil, že ve chvíli, kdy muže začali permanentně sledovat policisté, prudce poklesla životní úroveň jeho rodiny. Zdá se tedy, že Tomek měl příjem z kriminální činnosti, které musel nechat. Podle psychologů jde o nadprůměrně inteligentního muže, jeho osobnost ale nese psychopatické rysy. Navíc zákon porušoval úspěšně několik desítek let, možná ztratil ostražitost a domníval se, že mu může projít i vražda.

5. Jeho otisky byly na nářadí nedaleko hrobu

Tomkovy otisky kriminalisté údajně našli na nářadí nedaleko hrobu Aničky. Tomek tvrdí, že pomáhal místním zahrádkářům.

Co rozhodne?

DNA! Detektivové stále čekají na výsledky testů biologických stop na těle dívky. Pokud i tam experti z Kriminalistického ústavu najdou DNA Tomka, klec spadne definitivně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.