Tento Filipínec měří jen 56 cm! Já jsem nejmenší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tento Filipínec měří jen 56 cm! Já jsem nejmenší!

Junrey oslaví  zanedlouho osmnácté narozeniny, přesto není o mnoho větší než běžný laptop.
Junrey oslaví zanedlouho osmnácté narozeniny, přesto není o mnoho větší než běžný laptop. (Profimedia.cz)

Malí? Kdepak! Toto jsou nejmenší z nejmenších! Trpí růstovou poruchou, kvůli které vypadají i v dospělém věku jako batolata.

K životu ale i přesto přistupují s velkou vervou. A svůj handicap dokonce dokážou vidět jako přednost! Zvlášť když jim zaručí zápis do Guinnessovy knihy rekordů...

V té je zatím coby nejmenší muž světa veden 19letý Nepálec Khagendra Thapa Magar (67 cm), zanedlouho však o svůj primát přijde. V den svých 18. narozenin – a ty oslaví už 12. června – jej vystřídá Junrey Balawing (17) z Filipín, který narostl na pouhých 56 cm!

Jeho sláva je však náležitě vykoupena. Junrey, který neroste od prvního roku života, téměř nechodí a nedokáže ani dlouho stát. Je zcela odkázán na péči své mámy Concepcion (35). Když ale přijde řeč na rekord, dme se pýchou: „Když se stanu nejmenším mužem světa, bude to fakt prima,“ říká slabým hláskem.

Khagendra Thapa Magar (67 cm): Zažívám i trampoty...

Zatím je nejmenším mužem světa právě on, Nepálec Khagendra Thapa Magar při výšce 67 cm váží jen 5 kilogramů. A to s sebou přináší i různé trable. Třeba na výletě v Austrálii si vzal policista stranou jeho řidiče a vynadal mu za to, že Thapa nesedí v dětské autosedačce!

V cestě jim dovolil pokračovat, až když mu pidimužík ukázal cestovní pas s datem narození. Navzdory útrapám ale rodák z Nepálu zásadně nelituje: „Jsem šťastný, že jsem, jaký jsem. Prostě unikát,“ říká.

Khagendra Thapa Magar

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.