Soud vynesl ortel nad Jaroslavem Šmídem, manželem koulařky Fibingerové: Opilý zabil otce tří dětí a... Dostal jen 3,5 roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Soud vynesl ortel nad Jaroslavem Šmídem, manželem koulařky Fibingerové: Opilý zabil otce tří dětí a... Dostal jen 3,5 roku!

Helena Fibingerová
Helena Fibingerová (Aha! – Karel Kopáč)

Další soudní skandál! Kdo by věřil tomu, že když jeden soud pošle silničního piráta Lacinu do chládku na 5 let za vytlačení auta ze silnice, druhý odsoudí opilce, který s 1,3 promile v krvi zabije otce tří dětí, jen na 3,5 roku?!

Jenže přesně takový trest včera vynesl Okresní soud v Hodoníně nad Jaroslavem Šmídem (76), manželem koulařské šampionky a vlivné podnikatelky Heleny Fibingerové (61)! Ani jeden z nich si rozsudek vyslechnout nepřišel.

Může být pozůstalým útěchou, že opilec, který v roce 2009 zabil Karla P. (†36), jejich syna, manžela a tátu, má strávit tři a půl roku ve vězení a zůstat 7 let bez řidičáku? Co si koupí za necelý milion korun odškodného, když zůstali bez živitele rodiny?! Vážně směšný trest!

Zvlášť když Šmídův obhájce neměl v nabité soudní síni takřka žádné trumfy; všechny posudky, včetně těch, které si nezodpovědný šofér sám vyžádal, vycházely v jeho neprospěch! Většina jeho tvrzení, která navíc v průběhu trestního řízení často měnil, byla postupně vyvrácena.

Příklad? Šmíd se hájil tím, že litr sladkého vína z demižonu vypil před jízdou proto, aby odvrátil diabetický šok. „Jako cukrovkář alkohol vůbec neměl pít! A rozhodně neměl řídit! Nebyl daleko od domova, tak měl jít pěšky, anebo mohl zavolat manželku,“ namítla soudkyně.

„Obžalovaný pravděpodobně vůbec nezaregistroval, že cyklistu srazil. A rovněž mi schází jakákoli omluva za způsobené neštěstí pozůstalým,“ uvedla soudkyně Milena Drobečková. I tak mu za ublížení na zdraví a za ohrožení pod vlivem toxické látky udělila mírný trest. Mohla mu napařit až 5 let! Však se také nespokojená státní zástupkyně na místě odvolala a proces se přesune do Brna.

Šmíd byl rozsudkem nepříjemně překvapený. „To snad není pravda. Já jsem nic nezavinil. Vždyť všechny důkazy jsou v můj prospěch, proboha,“ rozčiloval se muž v televizi Prima.

Takhle se to stalo

Mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku 24. listopadu 2009 srazil opilý Jaroslav Šmíd cyklistu Karla P. (†36), který ještě před příjezdem záchranky zemřel. Viník nehody nadýchal 1,3 promile alkoholu a přišel o řidičák; loni o prázdninách jej však policie policie znovu přistihla za volantem!

Přečtěte si
bobina
6. 1. 2011 • 05:39

Zřejmě "zlatá" Fibingerová tlačila na paní soudkyni tak vehementně,že dostal tak směšně nízký trest.Kdyby to bylo jeho první provinění,ale on chlastá permanentně a jezdí na šrot pravidelně,takže je to zabiják pokaždé když sedne do auta. A takové agresivní hovada by se měli zavřít a nikdy nepustit,když je to takový debil,že si není schopemn uvědomiit co dělá. A ta soudružka Fibingerová mně zklamala na celé čáře.Nacpe se to kam se dá a arogance z ní přímo kape! Hnus!!!

illis
5. 1. 2011 • 20:46

aspoň půjde sedět. Teď by se ještě slušelo hlavně z morálních důvodů, aby Fibingerová odškodnila pozůstalou rodinu, hezky ať nechá napsat majetek na pozůstalé děti. Život táty jim to nevrátí, ale aspoň ať nemají nouzi. Fibingerová děti nemá a do hrobu si to nevezme. Já kdybych měla doma takového chlapa, tak se budu stydět vylézt na ulici mezi lidi. Nechutné a oni si ještě vyzdobili vánočně barák.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.