Manžel Fibingerové zabil cyklistu! Ale auto řídí dál! I bez papírů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Manžel Fibingerové zabil cyklistu! Ale auto řídí dál! I bez papírů!

Bývalá elitní koulařka Helena Fibingerová se k činu svého muže odmítá vyjadřovat.
Bývalá elitní koulařka Helena Fibingerová se k činu svého muže odmítá vyjadřovat.  (ČTK)

Ani smrt cyklisty při dopravní nehodě, kterou měl způsobit opilý Jaroslav Šmíd (76), manžel naší koulařské legendy Heleny Fibingerové (61), ho neodradila od toho, aby usedl znovu za volant. Navíc bez řidičáku!

Po listopadové dopravní nehodě, při které opilý Šmíd zabil tátu tří dětí, mu »papíry« policie zabavila. „Šmíd o prázdninách v okrese Uherské Hradiště řídil bez řidičského průkazu,“ informoval včera server blesk.cz. Jaroslav Šmíd je už ale zřejmě ve výkladu zákonů zběhlý a ví, že se nedopustil trestného činu.

„Jde pouze o přestupek, protože policie mu sice řidičák sebrala, nevyslovila mu ale zákaz řízení,“ uvedl právník Petr Heral. Ostatně zatím pro to nebyl oficiální důvod, protože vyšetřování nehody, za kterou Šmíd pravděpodobně může, se neustále protahuje a dosud není ukončeno.

Tragédie se odehrála minulý rok 24. listopadu mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku. Podle policie Šmíd zřejmě nepřizpůsobil rychlost viditelnosti. „Zezadu narazil do jedoucího cyklisty. Jízdní kolo zůstalo zaklíněno pod vozem,“ uvedl tehdy k nehodě policejní mluvčí Petr Zámečník.

Cyklista neměl šanci, zemřel ještě před příjezdem záchranky. Manželovi exkoulařky policie zadržela řidičák, navíc nadýchal 1,3 promile alkoholu. Až dosud ho ale policie ze žádného trestného činu neobvinila.

Oficiální důvod, proč není ještě stále nehoda řádně vyšetřena, je Šmídův zdravotní stav. Kdyby totiž vyšetřování potvrdilo, že nehodu skutečně způsobil opilý Šmíd, mohl by na něj stát podat žalobu. To se však nestalo a místo toho se i nadále nebezpečný důchodce prohání po silnicích. Na to mu zřejmě zdraví stále slouží dobře...

Kliknutím zvětšete

O případu, kdy manžel Fibingerové zabil cyklistu, Aha! informovalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.