Největší sbírka vycpaných psů - Haf, jsme jako živí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Největší sbírka vycpaných psů - Haf, jsme jako živí!

Svého pejska si můžete nechat u specialistů vycpat i vy. Zaplatíte zhruba 15 tisíc korun.
Svého pejska si můžete nechat u specialistů vycpat i vy. Zaplatíte zhruba 15 tisíc korun. (pro Aha! – Igor Zehl)

Bernardýni, dogy, boxeři, setři, jezevčíci, kokršpanělé, ale i zajímaví kříženci všech možných plemen. Jednapadesát vycpaných psů najdete v expozici na hradu Bítov poblíž Moravských Budějovic. Čtyřnozí miláčci jsou v poloze, kterou jejich pán, baron Jiří Haas, míval nejraději. Prostě leží a čekají, kdy jim majitel hodí žrádlo od svého stolu.

„Nechával si vycpat své nejmilejší psy, hradní smečka v roce 1935 čítala více než 200 jedinců různých ras. Byl trochu podivín,“ říká kastelán Jan Binder s tím, že jde o největší sbírku vycpaných psů na světě. Nechybějí v ní dva stájoví pinčové, psi dnes už vyhynulé rasy, kterou proslavil Dobrý voják Švejk. Na preparování se hafani vozili do blízké obce Vranov k jistému panu Srollovi. Ti, na které nezbylo ve sbírce místo, byli pochováváni na psích hřbitovech před hlavní vstupní bránou v hradním příkopě nebo v dolní zahradě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.