Bestie z Vítkova: Málem upálili Natálku - Teď bojují proti sobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bestie z Vítkova: Málem upálili Natálku - Teď bojují proti sobě!

Natálka
Natálka (ČTK – Jaroslav Ožana)

Před ostravským soudem včera pokračoval ostře sledovaný proces se čtyřmi žháři, kteří loni v dubnu podpálili dům romské rodiny ve Vítkově u Opavy. Surovci zranili tři lidi, nejmladší Natálka, které tehdy byly pouhé dva roky, bestiální útok málem nepřežila. Včerejší soud se nesl ve znamení hádek, obžalovaní svalovali vinu jeden na druhého.

..

Hlavní slovo měl David Vaculík (26), který popřel pravdivost úterních výpovědí svých kompliců Iva Müllera (26) a Václava Cojocarua (26). Oba shodně uvedli, že útok organizoval Jaromír Lukeš (27) a oni údajně nevěděli, že je domek obydlený. „Co se týče výpovědi Müllera, je to lež. Stejně tak je nepravdivá výpověď Cojocarua,“ tvrdil včera Vaculík. Poslední z obviněných Jaromír Lukeš se k úterním výpovědím obžalovaných odmítl vyjádřit, už dříve ale označil za iniciátora útoku Müllera. Ten se ho údajně ptal na nějaký opuštěný dům. Při cestě do Vítkova pak jeden z trojice Müller –Vaculík – Cojocaru v autě řekl, že by si chtěl hodit lahví. „Potom mi došlo, že chtějí zkoušet zápalnou láhev,“ uvedl Lukeš. Müller i Vaculík ale včera tuto část výpovědi označili za lež.

Jak dlouho bude proces trvat, zatím není jisté. Natálčin advokát navíc žádá od útočníků bolestné ve výši 9 milionů Kč.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.