Britská policie zabránila krvavému masakru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Britská policie zabránila krvavému masakru!

Na londýnském Heathrow panoval včera zmatek. Většina letů byla zrušena.
Na londýnském Heathrow panoval včera zmatek. Většina letů byla zrušena.

LONDÝN – Teroristická síť Al-Kajdá včera málem znovu udeřila! Skupina mladých muslimů chtěla na londýnském letišti Heathrow propašovat chemické výbušniny do nejméně deseti letadel.


Šok v Londýně: Teroristé chtěli vyhodit do vzduchu 10 letadel!

LONDÝN – Teroristická síť Al-Kajdá včera málem znovu udeřila! Skupina mladých muslimů chtěla na londýnském letišti Heathrow propašovat chemické výbušniny do nejméně deseti letadel a vyhodit je pak do vzduchu! Tisíce lidí by zemřely! Jejich plán policie odhalila, a zabránila tak děsivému masakru, který by předčil i nejhorší teroristický útok na New York z 11. září 2001.

Je čtvrtek, dvě hodiny ráno místního času. V Británii byl právě vyhlášen stav ohrožení. Scotland Yard je na nohou, jde o hodně, o záchranu tisíců lidských životů. Podařilo se odvrátit další krvavý teroristický útok na Británii. Teroristé chtěli na palubu propašovat v příručních zavazadlech chemikálie, které by pak nechali explodovat. Terčem mělo být deset britských letadel, letících z Londýna do USA.
V oblasti Londýna bylo zadrženo 21 podezřelých osob, převážně se jedná o občany Británie pákistánského či jihoasijského původu. „Cílem útoku mělo být masové vraždění nepředstavitelného rozsahu,“ řekl novinářům Paul Stephenson ze Scotland Yardu.
Chaos, napětí, strach, davy zmatených lidí – taková atmosféra včera panovala nejen v Británii, ale i na většině světových letišť. Bezprostředně po zásahu byla na všech londýnských a amerických letištích přijata přísná bezpečnostní opatření. Pasažéři odlétající z Británie si nemohou vzít na palubu žádná příruční zavazadla. Nezbytné věci, jako jsou peníze, doklady či léky, musí mít v průhledných obalech. Všechny lety z Británie byly zpožděné. Největší londýnské letiště Heathrow zrušilo všechny evropské lety. Odpoledne se zavřelo i druhé největší londýnské letiště Gatwick. Provoz se zkomplikoval na všech evropských letištích, mnoho letů se zpozdilo o dlouhé hodiny kvůli přísnějším bezpečnostním opatřením. Zpřísněné kontroly začaly i na ruzyňském letišti v Praze. V USA vyhlásily nejvyšší stupeň ohrožení na lety směřující do Británie. Pozdě odpoledne pak letiště Heathrow přestalo lety přijímat úplně.
Podle bezpečnostních expertů nebezpečí reálně hrozí také České republice.
Ne náhodou si teroristé vybrali datum útoku na začátek července. Je to přesně rok, co při útocích, které zcela ochromily londýnskou dopravu, přišlo o život 52 lidí. Podle britského ministra vnitra Johna Reida čelí Británie nejdelšímu období vážného ohrožení od konce druhé světové války.

Na co se připravte na Ruzyni

(hlavně při letech do Británie):

1) Kontroly déle trvají, přijďte 2,5 hodiny před odletem
2) Do letadla, pokud let nebyl zrušen úplně, vás nepustí s žádným pitím, ani v originálních obalech.
3) Nemůžete mít ani materiály gelové konzistence (např. zubní pasty či krémy)
4) Pokud letíte s British Airways a přestupujete v Londýně, nemůžete s sebou mít příruční zavazadlo. Léky musejí být v průhledné tašce.
5) V Londýně kontrolují i mléko pro děti v lahvích. Matka ho musí před policisty ochutnat. Musíte se také zout.


Autor: (INT, šum, tk)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.