Pohřeb děvčátka, které ubil vlastní táta - Sbohem, Kristýnko... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb děvčátka, které ubil vlastní táta - Sbohem, Kristýnko...

Z kostela odvezli bílou rakev na hřbitov ve východních Čechách.
Z kostela odvezli bílou rakev na hřbitov ve východních Čechách. (Aha! – Karel Kopáč)

Svědkem obrovského smutku byl včera dopoledne nenápadný kostelík na Náchodsku. S dvouměsíční Kristýnkou, kterou 23. března kvůli pláči zabil pěstí vlastní otec, se tu loučila maminka Anna (20) a další příbuzní.

Rodina si přivedla bodyguardy a požádala o asistenci policii, která již hodinu před pohřbem projížděla vesnicí. V 11 hodin zazněly první tóny. Malinká bílá rakev tonula v záplavě bílých a růžových květů, kolem ní hořely svíce. Většina příbuzných seděla na přední lavici vpravo, vlevo usedla osamoceně rozechvělá matka Kristýnky. I když jí v uplynulých dnech rodina hrozila, že ji z pohřbu vykope, protože nedokázala smrti miminka zabránit, přišla se rozloučit. „Je to obrovská tragédie, musíme držet při sobě,“ řekli Aha! příbuzní.

Na cestu k Bohu dívenku přítomní vyprovodili modlitbami. Jedinou civilní písničkou byla Kristýnka z muzikálu Sto dukátů za Juana, podle níž dostala holčička jméno. Při slovech »Pro tvůj úsměv, Kristýnko... chci být navždy s tebou, Kristýnko…« tekly slzy i chlapům. Rakev s tělíčkem odnesl na poslední cestu do vozu pohřební služby dědeček a další muži z rodiny. Pak se hosté v tichosti rozešli...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.