Dvojnásobná vražda v činžáku - Zastřelil manžele pomatený syn? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dvojnásobná vražda v činžáku - Zastřelil manžele pomatený syn?

Fotografie
Fotografie (internal)

Dvojnásobná vražda otřásla včera Komenského ulicí v Českých Budějovicích. Známého budějovického učitele hudby, skladatele a divadelního režiséra Pavla M. (55) a jeho manželku (50) zastřelil zřejmě nevlastní syn.

Zavražděný muž byl v posledních měsících opakovaně na policii žádat o ochranu s tím, že jeho nevlastní syn Jan Heidinger (28) jemu a manželce vyhrožuje smrtí a má u sebe pistoli. Včera časně ráno zazněly v činžovním domě výkřiky a několik výstřelů. Pak bylo jen slyšet, jak někdo utíká po chodbě. Sousedé přivolali policii, která našla pár mrtvý. „Byli zastřeleni a vrahem je s největší pravděpodobností nevlastní syn zavražděného,“ řekl Aha! jeden z kriminalistů. Proč Heidinger zastřelil svého otčíma a vlastní matku, to zatím policisté přesně nevědí. Kriminalisté včera celé hodiny po pachateli pátrali. Hlídali i v Jihočeském divadle, kde v tu dobu probíhala generálka nové hry, a čekali, zda se tam podezřelý z vraždy neobjeví. Jeho otčím totiž pro divadlo komponoval hudbu. „Jsme z toho zničení, Pavel byl moc prima chlap, měli jsme ho moc rádi. Je to šílená tragédie,“ řekla Aha! jedna z hereček, která se zprávu dozvěděla přímo na jevišti.

Podle mnohých se dalo tragédii zabránit, kdyby policie dělala svou práci a zakročila včas. „Pavel byl několikrát na policii oznámit, že jim syn jeho ženy vyhrožuje, jednou Pavla dokonce i zbil a zkopal. Dokonce policistům říkal o zbrani, kterou je syn ohrožuje. Chtěl ochranu. Policajti s tím ale nikdy nic neudělali. Mají teď na svědomí dva lidské životy,“ podotkl rozhořčeně další z herců. Zavraždění manželé spolu žili přes dvacet let. Aha! se podařilo zjistit, že syn  mrtvé ženy trpěl schizofrenií, byl často zmatený, a do toho ještě pil. Nakonec se nejspíš rozhodl vraždit. Ozbrojeného muže, který odpovídá vrahově popisu, zadrželi policité včera ve večerních hodinách v německém Pasově. Zatím ale není jisté, zda o  Heidingera opravdu jde. Za dvojnásobnou vraždu mu hrozí až 30 let vězení nebo doživotí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.