Ubitou holčičku (†2) konečně pohřbili - Sbohem, Rozárko... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ubitou holčičku (†2) konečně pohřbili - Sbohem, Rozárko...

Pohřeb malé Rozárky se konal jen v nejužším rodinném kruhu.
Pohřeb malé Rozárky se konal jen v nejužším rodinném kruhu.  (pro Aha! – Marek Hofman)

05:00 – Až po třech týdnech od smrti pohřbili včera dopoledne dvouletou Rozárku (†2). Tu měl v noci z 11. na 12. září brutálně zbít přítel její matky na chatě na Českokrumlovsku. Nevinné dítě pak dva dny po útoku v nemocnici na následky mnohačetných zranění zemřelo.

Až po třech týdnech od smrti pohřbili včera dopoledne dvouletou Rozárku (†2). Tu měl v noci z 11. na 12. září brutálně zbít přítel její matky na chatě na Českokrumlovsku. Nevinné dítě pak dva dny po útoku v nemocnici na následky mnohačetných zranění zemřelo...

Skoro tři týdny trvalo, než matka malé dívenky zařídila pohřeb. Ten se konal včera za naprostého utajení v českobudějovickém krematoriu. Dveře obřadní síně, kam jindy lidé mohou bez omezení, byly zamčeny. „Dnes jsme zde měli dva pohřby bez účasti veřejnosti, a to na přání pozůstalých. Více informací poskytnout nemohu,“ řekla Aha! pracovnice krematoria.

První byl obřad dívky (†24), která si před pár dny vzala život... V půl desáté pak přišlo na řadu rozloučení s brutálně ubitou Rozárkou (†2). Jak se Aha! podařilo zjistit, pohřeb sice po skoro třech týdnech přišla projednat matka holčičky, ale zřejmě na nátlak otce dítěte a jeho rodiny. Ještě před pár dny tak leželo tělíčko ubité dívenky na patologii. Zákonná lhůta pro pohřeb je přitom do sedmi dnů od úmrtí! U zvláštních případů se pak může posunout. „Zde nebyl důvod, pohřeb mohl být klidně v zákonné lhůtě,“ prozradil Aha! jeden z kriminalistů, který na případu pracuje.

„Nechápu to, buď ta máma nenašla odvahu hned pohřeb objednat, anebo jí to bylo takříkajíc jedno. Ale vím, že chodila do práce,“ prozradila Aha! známá rodiny zavražděné dívenky, která také Aha! na pohřeb upozornila.

Do krematoria se přišla rozloučit jen nebližší rodina, zhruba 15 lidí. Holčičce přinesli věnce a velkou kytici, která ležela na rakvi. Zdobily ji nápisy Sbohem nebo třeba jen Rozárce... Na katafalku stála malá bílá rakvička obklopená květinami a věnci. Obřad trval necelou půlhodinu. Otec malé Rozárky je z celé situace zdrcen. Nemůže pochopit, jak jeho bývalá žena mohla svěřit jejich holčičku muži, který ji mlátil, údajně i kopal, a to jen proto, že prý holčička plakala...

Co se vlastně stalo

Doteď není úplně jasné, jak holčička zemřela... Jisté je jen to, že ji měl osudnou noc, z 11. na 12. září, na starosti muž, který ji nakonec ubil k smrti. S matkou holčičky, která pro něj pracovala v jedné českobudějovické večerce, chodil už několik měsíců.

Podle svědků spolu všichni tři vycházeli dobře. „Sám měl malou dcerku – Klárku. Nechápu to...“ svěřovali se Aha! lidé z chatové osady, kde k hrůznému činu došlo. Když si do chaty pro holčičku přijela její máma, našla zdrceného muže a pomlácenou dcerku. Partner jí pak navykládal, že holčička prý upadla ve sprchovém koutě a pak ještě z postele. Když přijeli záchranáři, byla dívka v otřesném stavu. Podstoupila sice okamžitou operaci, ale na následky těžkých zranění zemřela. Kdyby zůstala naživu, byla by zřejmě navždy postižená. „Muž je stále ve vazbě, je obviněn z trestného činu vraždy a v případu provádíme další vyšetřování,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.