Ocelové lano skalpovalo auto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ocelové lano skalpovalo auto

Natažené ocelové lanko seřízlo projíždějícímu autu kapotu.
Natažené ocelové lanko seřízlo projíždějícímu autu kapotu.

5:00 – Pořádné štěstí v neštěstí měl řidič dodávky Volkswagen Caravelle. V noci na středu najel do ocelového lana visícího těsně nad silnicí blízko východočeského Hronova. A to autu odpáralo kapotu.

Řidič volkswagenu, který ve tmě lano neviděl, do něho najel, a než stačil zastavit, tlusté lano se mu zařízlo do kapoty a navíc ohnulo dopravní značku. „Lano viselo zhruba metr nad silnicí mezi Policí nad Metují a Hronovem na Náchodsku. Bylo obrovské štěstí, že tudy v tu chvíli nejel například cyklista či motorkář, velmi špatně by zřejmě dopadla také osádka menšího auta,“ popsala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Řidič naštěstí vyvázl bez zranění, na automobilu však vznikla škoda 60 000 Kč. Přestože se původně spekulovalo o tom, že lano mohlo být nad silnicí nastraženo, při vyšetřování vyšlo najevo, že lano se nejspíše uvolnilo ze sloupů elektrického vedení. Na něm totiž den předtím probíhaly opravy.

Infografika Tomáš Klomfar

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.