Igráček se vrací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Igráček se vrací!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Hračka, která od roku 1976 nechyběla v žádném dětském pokojíku, chystá velký návrat! Plastová figurka Igráček bude od jara opět prodeji. Výrobce hraček Efko se společností All Toys ho poprvé předvede na veletrhu hraček v německém Norimberku. Hned poté, stejně jako před lety, zaplní pulty prodejen. Postavička zůstává stejná, jen dostane novou výbavu.

Na oživení Igráčka firma pracuje od chvíle, kdy minulý rok zkrachoval původní výrobce figurek, pražské družstvo Igra. „Igráček je fenomén. Mezi staršími lidmi podle mě neexistuje člověk, který by alespoň jednoho doma neměl. Byla to pro nás obrovská výzva,“ říká jednatel společnosti Efko Miroslav Kotík. Postavička by měla zůstat přesně taková, jaká byla, tedy plastová kloubová s milým obličejíčkem. Firma, která do výroby plánuje investovat přes deset milionů korun, ovšem slibuje nové a bohaté příslušenství. „Snažili jsem se o to, aby ho lidé nekupovali jen z nostalgie, ale aby byl zajímavý i pro dnešní děti,“ vysvětluje Kotík. Jediný problém, který výrobce v tuto chvíli tíží, je tolik oblíbený a charakteristický název figurky. Obchodní jméno Igráček si totiž stihl zaregistrovat už někdo jiný, ale společnost za ně hodlá bojovat. „Určitě se jména nechceme vzdát. Podle právníků náleží nám,“ dodává jednatel firmy. Jak to dopadne se jménem populární postavičky, kterou v roce 1976 navrhli Jiří Kalina a Marie Krejchová, se dozvíme až příští rok, kdy už ji budeme běžně »potkávat« v hračkářstvích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.