20 věcí, které o Obamovi (asi) nevíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

20 věcí, které o Obamovi (asi) nevíte!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Jeho minerálka má vlastní ochranku, maloval pokoj bezdomovcům a má mobil za 70 tisíc – co dalšího o Obamovi asi nevíte?

Jeho minerálka má vlastní ochranku, maloval pokoj bezdomovcům a má mobil za 70 tisíc – co dalšího o Obamovi asi nevíte?

  1. Na zahraniční cesty si Obama vozí mimo jiné vlastní oblíbenou minerálku, která má vlastní ochranku, aby ji nikdo nemohl otrávit. Také musí mít po ruce fotku rodiny a oblíbenou značku toaletního papíru.
  2. Jeho inaugurační projev byl přenášen prakticky do celého světa. Kratší byl ale v Číně, kde z něho byly šikovně vystříhány pasáže o boji proti komunismu a fašismu a o zemích, kde je krutě potírána opozice.
  3. V jednom rozhovoru pobavil Obama Američany konstatováním, že: „Legalizace marihuany a následný výběr daní z jejího prodeje americkou ekonomiku v době krize nespasí.“
  4. Obama jako právník zastupoval chudé Američany, kteří neměli na drahé mistry práva. Pouhý den před nástupem do funkce pak demonstroval své sociální cítění tím, že vlastnoručně vymaloval pokoj v útulku pro bezdomovce.
  5. Jako jeden z prvních prezidentských kandidátů v předvolební kampani využíval nejmodernější techniku, včetně speciálního sociologického softwaru Clementine, který analyzuje názory lidí na internetových stránkách. Díky tomu lépe věděl, čím a jak působit na nerozhodnuté voliče.
  6. Kdyby Obama přijel do Washingtonu v roce 1961, tedy v roce, kdy se narodil, nesměl by jít do kina v blízkosti Bílého domu, v bufetech by mohl jíst jen vestoje, nemohl by si v obchodě vyzkoušet boty ani oblek, bydlet by mohl jen v některých hotelech, nesměl by se koupat v bazénu a holič by na něj odmítl sáhnout. Tehdy totiž platila rasová segregace.
  7. Michelle Obamová se během návštěvy britské královské rodiny před pár dny dopustila neuvěřitelného trapasu, když vzala kolem ramen královnu Alžbětu. To si nikdy nikdo nedovolil.
  8. Za seznámením Baracka a jeho nynější ženy Michelle prý stojí zpěvák Stevie Wonder. „Kdybych nebyl fanouškem Stevieho Wondera, s Michelle bych se nejspíš nikdy nesetkal a asi bychom se nikdy nevzali. Shodli jsme se, že Stevie byl vlastně součástí našeho seznamování a sblížení,“ řekl Obama.
  9. Dětství prožil v Honolulu na Havaji.
  10. Miluje moderní technologie. Americký prezident však až doteď nesměl komunikovat přes email ani mobilní telefon. Obama si jako první americký prezident oboje prosadil, používá speciální mobil Blackberry za 70 000 korun.
  11. Obamův otec byl z Keni, pocházel z kmene Luo a zamlada pásl ovce. Pak ale odešel do USA, začal studovat na Harvardu a věnovat se politice. Od rodiny utekl, když byly Barackovi dva roky. Zemřel tragicky při automobilové nehodě.
  12. Keňská společnost vyrábějící mobily uvedla na trh v lednu nový model nazvaný ObamaPhone, nebo také oPhone. Keňa je na Obamu vůbec nesmírně hrdá.
  13. O svém otci si Obama myslel, že je to brilantní absolvent Harvardu, velkorysý přítel a čestný politik. V pozdějších letech se od své sestry dozvěděl, že to byl alkoholik a nevěrný manžel.
  14. Barackova maminka i babička zemřely na rakovinu. Matka v polovině devadesátých let, babička den před volbami – 2. listopadu 2008.
  15. Po svém zvolení odměnil manželku Michelle (44) prstenem za více než 600 tisíc korun. Klenot s diamanty je z černého zlata a rhodia.
  16. Na Obamu už se chystaly atentáty! Jeden ze zatčených uvedl, že chtěl střílet na Obamu z velmi výhodné pozice, puškou na vzdálenost 750 metrů. Atentát měl být spáchán 28. srpna 2008 během Barackova projevu na sjezdu Demokratické strany. Druhý atentát se na něj chystal krátce nato. FBI oba včas odhalila.
  17. Na střední škole rozhodně nebyl Barack žádný svatoušek. Bral hašiš, když měl dost peněz i kokain a hodně pil.
  18. Obama je nejohroženějším prezidentem v dějinách. Byl vůbec první prezidentský kandidát, jehož začala tajná služba chránit už rok a půl před volbami.
  19. Barack dcerkám Malii (10) a Sashe (7) slíbil, že jim do Bílého domu pořídí štěňátko. Malia je ale alergická na většinu psů. Peruánci, kteří jsou nesmírně hrdí na svého národního psa, peruánského naháče, se nabídli, že jim pošlou jedno štěně.
  20. V úřadě Obamovi pomáhá bývalá sexy modelka Ali Campoverdi (26). Obama ji zaměstnal jako asistentku. Během studií přitom Obama žádný krasavec nebyl.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.