Strašná smrt - Dva draci rozcupovali muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Strašná smrt - Dva draci rozcupovali muže

Pro varana není problém ulovit prase, jelena či buvola.
Pro varana není problém ulovit prase, jelena či buvola. (: ČTK)

JAKARTA — Dva varani komodští zaživa rozcupovali muže (31) sbírajícího ovoce na ostrově Komodo v Indonésii. Jde o zatím poslední ze série smrtelných útoků těchto mohutných plazů na člověka.

Ještěři se na Indonésana, který při česání ovoce spadl ze stromu, vrhli a zaživa mu začali z těla ostrými zuby a silnými drápy vytrhávat kusy masa. Během převozu do nemocnice vykrvácel.

Predátoři, kterým se přezdívá »komodští draci«, žijí na 6 ostrovech v Indonésii. Dorůstají délky 3,5 metru a váží až 150 kg. Jsou velice hbití (dokážou běžet rychlostí až 18 km/h), umí i šplhat a plavat. Živí se hlavně zdechlinami (ucítí je i na 5 km), ale zvládnou zabít i prase, jelena či buvola. Taktika útoku je vždy stejná: Do kořisti se zuřivě zakousnou a rotováním kolem své osy jí vytrhnou z těla velký kus masa, takže oběť umírá na vykrvácení a stres. Často ovšem stačí, že varan škrábne kořist třeba do nohy a napadený zanedlouho zemře na infekci krve. Ve slinách komodských varanů totiž žije na 50 smrtelně jedovtých baterií.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.