Ivan Jonák: Chtěli mě zabít dvakrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ivan Jonák: Chtěli mě zabít dvakrát!

Jonák si ve věznici odpykává 18 let.
Jonák si ve věznici odpykává 18 let. (: ara)

PRAHA – Bývalý majitel pražského erotického klubu Discoland Sylvie Ivan Jonák (51), který si za objednání likvidace manželky a jejího milence odpykává 18 let vězení, včera opět figuroval u Městského soudu v Praze.

Tentokrát jako oběť. Ze dvou pokusů o jeho vraždu se zodpovídají Helmut Huger (47), Karel Kučera (45) a Jaromír Prokop (44).

Pokusy zavraždit Jonáka se odehrály dva dny po sobě v červenci 1994. Prokop s Kučerou podle obvinění na objednávku Hugera nejdřív umístili pod Jonákův Nissan Patrol výbušninu. Když ujel asi 500 metrů, explodovala. Výbuch poškodil vůz. Jonákovi se ale nic nestalo.

O den později na něj na parkovišti vedle Discolandu někdo vystřelil a zasáhl ho do obličeje. Po boku mu tehdy stál Huger, který ho tam údajně vylákal.

Trojici hrozí 15 let vězení, případně výjimečný trest. K soudu se ani jeden z obžalovaných nedostavil. Huger a Kučera požádali, aby líčení proběhlo v jejich nepřítomnosti. Prokop je na útěku. Hlavní líčení soud odročil na březen.

Kdo je kdo

● Karel Kučera
Bývalý člen ochranky Discolandu, v podsvětí přezdívaný Hrobník či Max.
● Helmut Huger
Jonákův bývalý společník v Discolandu. Původně byl milencem manželky Jonáka. Myslel si ale, že je to Jonákova sestra.
● Jaromír Prokop
Někdejší provozní ředitel Discolandu. Člen Berdychova gangu. Byl odsouzen ke 13,5 roku vězení. Prý unesl šéfa fotbalového svazu Chvalovského.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.