Kondor Karel se zamiloval: Z útěkáře je rodinný typ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kondor Karel se zamiloval: Z útěkáře je rodinný typ

Červenec 2008 - Karel dnes. Usadil se a s partnerkou si staví hnízdečko lásky. Na toulání nemá ani pomyšlení.
Červenec 2008 - Karel dnes. Usadil se a s partnerkou si staví hnízdečko lásky. Na toulání nemá ani pomyšlení.

PRAHA – Taková změna! Z notorického uprchlíka je rázem usedlý rodinný typ. Vzpomínáte? Je tomu přesně rok, co přelétavý kondor Karel naposledy utekl. Tenkrát ho po Praze honili tři týdny a psaly o tom všechny noviny včetně Aha!.


Jenže teď se zdá, že se Karel konečně usadil...

Útěkář a nezbeda – tak mluvili sokolníci o přelétavci Karlovi. Přesně před rokem jim tenhle povedený ptáček ale uletěl naposledy. Tenkrát to způsobilo poprask, utečence hledala celá Praha.

Vtipálek se dokázal v metropoli dlouho skrývat. Sokolníci kroutili hlavami, Karel jako by předvídal každý jejich krok. Tu spořádal mrtvé ryby v Modřanech, tu se zjevil v Lahovičkách, předváděl se před lidmi v Radotíně. Nakonec však stejně skončil v sítích neúnavných pronásledovatelů. Těm pak došla trpělivost a Karlovi našli ve Zlíně samičku. Karel se od té doby hodně změnil. Toulavé boty pověsil na větev a žije spořádaným rodinným životem. Jenže stejně jako u lidí i u zvířat funguje chemie lásky pouze dočasně. Je tedy jen otázkou času, kdy se Karel sbalí a vyrazí zase do světa...

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (kot)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.