Mluvčí Tomáš Cikrt: Malý velký muž! 139 cm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mluvčí Tomáš Cikrt: Malý velký muž! 139 cm!

Kvůli své výšce si Cikrt pořídil speciálně upravenou Suzuki Vagon
Kvůli své výšce si Cikrt pořídil speciálně upravenou Suzuki Vagon (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

PRAHA – Malá postava, velká osobnost. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt (37) je vysoký pouhých 139 cm. Ve svém oboru však vyčnívá, je dokonce považován za jednoho z nejlepších současných mluvčích. A to i přesto, že vystupuje za resort, který je nejčastějším terčem kritiky ze strany veřejnosti i odborníků.

Malá postava, velká osobnost. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt (37) je vysoký pouhých 139 cm. Ve svém oboru však vyčnívá, je dokonce považován za jednoho z nejlepších současných mluvčích. A to i přesto, že vystupuje za resort, který je nejčastějším terčem kritiky ze strany veřejnosti i odborníků. Střely ale se sebevědomím sobě vlastním v pohodě odráží. Je to až zvláštní, když si uvědomíte, jak moc mu jeho výška musí komplikovat život. To mu ale vůbec nevadí v tom, aby byl šedou eminencí ministerstva a podle některých i člověkem, na jehož rady ministr Julínek zatraceně dá...

Když se Cikrt účastní politické debaty v televizním studiu, není výškový rozdíl mezi ním a oponentem obvykle poznat. Výškově stavitelné sedačky udělají své. Někdy si ale situace zásah přece jen vyžádá. „Když jsem byl v pořadu Máte slovo Michaely Jílkové, museli mi dát pod nohy stupínek,“ prozradil Aha! mluvčí. „Když je občas potřeba smazat výškový rozdíl, zaměstnanci televizí jsou vždy připravení,“ dodal. Při rozhovorech s televizními zpravodaji zase výšku mnohdy řeší postáváním na schodech.

V osobním životě mu malý vzrůst už vrásky dávno nedělá. „Jen tomu musí být doma přizpůsoben nábytek, stoličky…,“ říká Cikrt.

A není to jen kvůli němu – i jeho manželka, se kterou adoptoval syna, je o pár centimetrů menší. Na svých 139 cm musí Cikrt myslet i při výběru obleků, které nechává přešívat. Ostatní oblečení nakupuje ve specializovaných prodejnách, na nákup bot – velikost má 27 – poslouží zřejmě často prodejny dětské obuvi.

Na řízení by musel zapomenout, kdyby neexistovaly firmy, které auto dokážou speciálně upravit. „Mám Suzuki Wagon upravenou od Italů. Hlavní úprava je u pedálů, které mi jsou přiblíženy díky speciální konzoli. Při mé výšce je také dobré mít blíž k čelnímu oknu kvůli výhledu. A v tom mi auto, které jsem si pořídil, plně vyhovuje,“ popsal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.