Hnutí Grálu zase řádí - Stařec (74) zotročil pět babiček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hnutí Grálu zase řádí - Stařec (74) zotročil pět babiček!

BRNO – Otrokář! Takovou přezdívku si od kriminalistů vysloužil děd-tyran (74), který na jižní Moravě šikanoval a terorizoval pětici starých žen! Ty pro něj pracovaly jako námezdní síla. A co hůř! Tyranizovala je i mužova manželka!

„Odpíral jim veškerá lidská práva. Potřebu mohly vykonávat jen do speciálních nádob a výkaly pak nosit na pole jako hnojivo. Ženy nechával hladovět, žily jako v koncentračním táboře,“ řekl o strašlivém případu policejní komisař Oldřich Kříž.

Krutý stařec nutil své oběti vybírat kontejnery, někdy si z hladu připravovaly z odpadků své jediné denní jídlo. Na sobě nosily oblečení, které někdo vyhodil.

Ještě horší ale je, že to všechno dělaly babičky dobrovolně! Podobně jako v tzv. kuřimské kauze tu do hry vstupuje sekta Hnutí Grálu, z jehož učení důchodce vycházel. I v kuřimském případu se jeden z hlavních aktérů Josef Škrla kryl náboženstvím a právě zmiňovanou sektou. Zajímavý je i fakt, že oba případy se staly právě v Brně.

S nebohými stařenkami manipuloval důchodce tak dokonale, že na něj všechny přepsaly před pěti lety svůj majetek. Muž měl vše chladnokrevně promyšleno. Skupina se celý rok stěhovala – podle ročních období. S nikým nekomunikovala. Vystačili si sami. „Důchodce si ze seniorek udělal námezdní sílu. Pracovaly pro něj na poli ve vinohradech a spravovaly mu i dům. Nepotřeboval nikoho, bylo tak velmi těžké takovou nestvůru odhalit,“ popisoval vyšetřovatel. Podezřelé je i to, že stařec měl na kontě obrovské peníze. Díky nim mohl stavět v lukrativní okrajové části Brna luxusní dům s moderně vybavenou modlitebnou, zároveň mít nadstandardní byt přímo ve městě a k tomu ještě statek na jihu Moravy.

Stejně jako sestry Mauerovy i tento agresor držel ženy v naprosté karanténě – bez jakýchkoliv informací zvnějšku. „Jedna z nich ale útrapy nevydržela a zkolabovala. Skončila v brněnské psychiatrické léčebně a s hrůzou vše svěřila svému ošetřujícímu lékaři,“ upřesnil Kříž, jak se na celou kauzu přišlo. Policie teď netvora stíhá za obchodování s lidmi.

Co je Hnutí Grálu?

Hnutí Grálu založil v roce 1923 Oskar Ernst Bernhardt, známý také jako Abdrushin. Mezinárodně ho tvoří asi 20 000 lidí, u nás se počet blíží k 1500. Hnutí navazuje ve svém poselství na legendu o svatém grálu, tj. údajném kalichu, ze kterého pil Ježíš při své poslední večeři s učedníky a do něhož byla také později zachycena jeho krev při ukřižování. Organizace sekty je přísně strukturovaná a celý systém se podobá systému tajných řádů a spolků. Hnutí používá formy alternativního léčení a využívá i léčebných účinků kamenů. Sekta stojí zřejmě i za týráním Ondřeje a Jakuba Mauerových z Kuřimi. Do stejného hnutí patří i Jan Dvorský, který je manželem ztracené dcery herečky Mileny Dvorské Lucie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.