Český »komisař Cattani« Svědčil proti mafiánům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Český »komisař Cattani« Svědčil proti mafiánům!

 (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Dva zločinci z Berdychova gangu Maroš Šulej a Tomáš Půta podezřelí z vydírání, mučení lidí a loupeží se ukrývali v Irsku. Irové je ale po několika letech vyšetřování tento týden vydali české justici. U irského soudu proti nim svědčil i náš detektiv, specialista pro boj s organizovaným zločinem Tomáš Gregor. Tohle je jeho zpověď.

„Moje svědectví trvalo dvě tři hodiny. Musel jsme, ač nevěřící, přísahat na bibli. Žádal to irský zákon,“ vzpomíná detektiv, který soudu podrobně vylíčil, co jsou oba pánové zač a proč po nich jde čeká policie.

Z návratu do vlasti nebyli Šulej s Půtou nadšeni. Raději by seděli za mřížemi v Irsku. Je tam prý mnohem volnější režim než u nás. Vězni mají třeba práva na několikaminutový telefonát denně. Za každý den za mřížemi dostávají peněžní částku.


Podrobnosti o tom, jak irský soud rozhodoval o dvou členech Berdychova gangu si přečtete už zítra v tištěném deníku Aha! v rozhovoru s detektivem Tomášem Gregorem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.