Chlapec (14) zemřel při fotbale | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chlapec (14) zemřel při fotbale

 (pro Aha!: Igor ZEHL)

VELKÉ OPATOVICE – To je strašné! Chtěl si zahrát fotbal a zemřel! Čtrnáctiletý chlapec zahynul po fotbalovém tréninku.

Spadla na něj těžká brána, kterou odnášel s kamarády ze hřiště před sekáním trávy. Z trestného činu je podezřelý trenér velkoopatovických fotbalistů, který měl v době výcviku za chlapce zodpovědnost.

„Je to smutné, nehoda se stala po tréninku, kdy trenér rozpustil tým, trénink končí kolem šesté, ta nehoda se stala okolo půl sedmé. Někteří šli po tréninku domů a někteří využili toho, že trávník byl prázdný, poté chtěli zřejmě branky přemístit, tak jako vždycky a stalo se to neštěstí. Trenér už tam nebyl, už bylo dávno po tréninku,“ řekl Aha! Jaroslav Richtr, jednatel TJ Sokol Velké Opatovice.

Podle Richtra není vina na straně trenéra, nechal chlapce po tréninku kopat do »mičudy«. Po ukončení tréninku museli hoši bránu nejprve sklopit a následně odnést z hrací plochy. Smrtelné neštěstí se stalo právě při sklápění brány, kdy mladíci neudrželi spodní část kovové konstrukce. Brána pak spadla přímo na mladého fotbalového nadšence, který byl na místě mrtev.

„Vinu trenéra potvrdí, nebo vyvrátí vyšetřování, zatím je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti, jde o usmrcení zaviněné druhou osobou,“ řekl mluvčí blanenské policie Miroslav Kovařík.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.