Ovečko, neumírej mi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ovečko, neumírej mi...

Chlapec na ranči v Hlučíně hladí umírající ovečku.
Chlapec na ranči v Hlučíně hladí umírající ovečku.

HLUČÍN – Zřejmě lidská bestie otrávila ve výběhu v areálu Dětského ranče v Hlučíně na Opavsku nejméně deset ovcí z jednadvaceti. Čtyři zvířata už pošla a ošetřovatelé předpokládají, že uhynou i další ovečky.


Lidská zrůda otrávila dětem jejich milovaná zvířátka

„První ovečka uhynula v neděli po sedmé večer, do tří hodin pak zemřely ještě tři. Předpokládáme, že pojde i dalších šest zvířat, u kterých se už také otrava projevila,“ uvedl včera vedoucí ranče Josef Dudek a dodal, že se zřejmě k jedu dostaly i kozy, kterých je ve výběhu jedenáct. Výběhy koz a ovcí jsou totiž volně přístupné a vedení ranče návštěvníkům nijak nebrání v jejich krmení.

Kliknutím zvětšeteVeterinář usuzuje podle příznaků, že jde o otravu. „Mohlo jít ale také o něco jiného, potvrdit to definitivně budu schopen až po pitvě,“ řekl zvířecí doktor, který na místo přijel. Případ vyšetřuje hlučínská policie, hodnota jedné ovečky je 2500 korun.

Podobný případ ranč zažil už před třemi lety. Tehdy neznámý travič jedem na krysy otrávil osm kamerunských koz, tři ovečky a jednu lamu. Ta otravu sice přežila, ale od té doby je slepá. Ještě před první otravou neznámí surovci během noci ve stáji svázali a ubili jednoho koně. „Za vším je lidská závist,“ komentoval počínání lidí Dudek.


Autor: (frr)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.