Nadlidi ze sněmovní jídelny: Chlast za polovinu ceny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nadlidi ze sněmovní jídelny: Chlast za polovinu ceny!

Aha! informovalo.
Aha! informovalo. (Foto ara)

Víte, kde si nejlevněji pořídit opici? No přece ve Sněmovně. Jde samozřejmě o alkohol, který je tu stejně jako jídlo trestuhodně levný. Zatímco za jedno cinzano, dva panáky becherovky, dvě piva a čtyři deci vína – což na »opičku« jistě stačí – poslanec zaplatí 224 Kč, v blízké Waldštejnské hospodě by to vyšlo na 405 Kč!

Jíst se musí, to je pravda. A jestli poslanci pláčou, že by je zruinovalo platit za svíčkovou 86 Kč a musí si ji o korunu zlevnit, je to otázka jejich dobrého vkusu. Tedy vzhledem k jejich platům nejméně 75 tisíc měsíčně. Jenže alkohol? Jak se pozastavují lidé v anketě Aha!, nikde na pracovišti se pít nesmí, tak proč se vůbec ve Sněmovně alkohol prodává. Zákaz podávat ho alespoň při jednáních prosadila před čtyřmi roky místopředsedkyně Jaroslava Pokorná Jermanová (47, ANO), když jí vadilo potkávat alkoholem posilněné kolegy. S novým vedením však letos v lednu šla všechna omezení stranou.

Alkohol je zase pro poslance k mání, a to za neuvěřitelně nízké ceny: deci vína za 17 Kč, fernet za 28 Kč a ballantinka za 38 Kč. Přitom tady se nalévají ještě poctivé 5 cl velké panáky, když v okolních hospodách lze dostat jen 4 cl. A o co větší panáky jsou tu, o to jsou levnější. Jde to zcela proti logice. Alkohol k základním potřebám člověka rozhodně nepatří, a tak už vůbec není důvod ho dotovat stejně jako jídlo. Naopak. Všude na světě se mimo jiné cenou dělá z alkoholu nedostupnější »pochoutka«, aby ubylo notoriků. No, možná to u poslanců není žádoucí...

Srovnání cen nápojů
Pivo Plzeň 12° 0,33 l
Poslanec: 33 Kč
Občan: 39 Kč

Víno Ryzlink 2 dl
Poslanec: 17 Kč
Občan: 64 Kč

Panák ferneta 5 cl (jardo, nech panáka ztmavnout...)
Poslanec: 28 Kč
Občan: 75 Kč

Panák becherovky 5 cl
Poslanec: 30 Kč
Občan: 75 Kč

 



Přečtěte si
zadnice
11. 6. 2018 • 11:08

Na to skutečně není co říct. Jsou to opravdu hovada a hlavně, že poukazovali na to jak to bylo před listopadem! Nejsme jako oni,že!!!'

hejhej
11. 6. 2018 • 10:32

Hovada !!!!! Nikde v práci se nesmí pít alkohol, jenom ve sněmovně. Pak se nesmíme divit, že především Kalousek blábolí jeden nesmysl za druhým - asi je denně opilý za bakšiš. Zřejmě pod vlivem alkoholu "vyrábějí" místo zákonů paskvily.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.