Muži si často stěžují: Nesmíme do dámských kupé ve vlacích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Muži si často stěžují: Nesmíme do dámských kupé ve vlacích!

Ženy mohou cestovat bez mužů.
Ženy mohou cestovat bez mužů. (Foto Profimedia.cz)

Válka pohlaví po Česku? Někteří muži si stěžují, že je ve vlacích diskriminují kupé vyčleněná výhradně pro ženy. A pár kverulantů to žalovalo až ombudsmance.

„Jeden například musel opustit dámské kupé na základě požadavku spolucestujících žen a měl pak problém najít v přeplněném vlaku volné místo,“ zmínila ombudsmanka Anna Šabatová. Další cestoval s manželkou a průvodčí se dotázal ostatních žen v dámském kupé, jestli jim jeho přítomnos t nevadí. A pán se cítil dotčený! Chlapi mají ale smůlu. „Dámské oddíly ve vlacích nemohou výrazněji omezit přístup mužů k využívání vlakové dopravy, takže se nejedná o diskriminaci. Představují pouze šest míst v celém vlaku, a využívají se navíc jen v některých rychlících,“ zasadila ránu mužským plačkám Šabatová.


Víte, že...
...dámské kupé byly zavedeny po podnětech z let 2011 až 2012, kdy se stěžovatelky ohrazovaly proti cestování s cizími muži?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.