Bývalý lékař Neumannové: Zastřelil se kvůli dluhům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalý lékař Neumannové: Zastřelil se kvůli dluhům!

Lékař Bohumír Doul
Lékař Bohumír Doul

PRACHATICE – Přímo v kanceláři Všeobecné zdravotní pojišťovny v Prachaticích se ve středu vpodvečer zastřelil vlastní pistolí lékař z Vacova Bohumír Doul (†56).


Důvodem, proč se rozhodl skoncovat se životem, byly prý zřejmě neoprávněně vykázané lékařské výkony. Podle neoficiálních informací se jednalo o částku 2,5 milionu korun.

Doktor se zřejmě rozhodl špatnou situaci řešit radikálně a zastřelil se přímo před očima pracovnice pojišťovny. „S panem doktorem jsme situaci chtěli řešit po dobrém a nabídli mu splátky. On ale zrudnul, poodešel a pak už byl slyšet jen výstřel,“ svěřila se Aha! jedna z pracovnic pojišťovny.

Lékař se staral o pacienty v obcích Strašín a Vacov na Prachaticku, ale také jako závodní doktor ve výrobně zápalek Solo Sušice. Záchrannou službu zajišťoval i v dalších odlehlých oblastech. Podle pacientů byl oblíbený a velmi schopný.

Kliknutím zvětšete„Znala jsem ho dost dlouho, nikdy by mě nenapadlo, že má nějaké takové problémy. Proč to proboha udělal,“ kroutí hlavou důchodkyně z Vacova. „Všichni říkají, že byl moc šikovný,“ dodává její manžel. „Byl takovej veselej, klidnej, vtipkoval. Věnoval se myslivosti, nechápu to,“ řekla jedna z obyvatelek Vacova, paní Marta.

Doktor Doul působil nejen jako soukromý lékař v obcích okolo Prachatic, ale spolupracoval i s řadou špičkových sportovců. Staral se například o Jozefa Pribilince, v začátcích pomáhal Kateřině Neumannové a působil i u atletů v Kataru. Ještě minulou neděli se prý zúčastnil závodu Xterra v terénním triatlonu v Hluboké. Nic nenasvědčovalo jeho úmyslům ukončit život. „Schopnějšího člověka jsem v životě neviděl,“ dodal jeho kamarád Michal Piloušek, bývalý český reprezentant v dlouhém triatlonu. Podle některých informací neměl ale lékař dluhy kvůli podvodům, ale kvůli sporům s VZP. Ty se týkaly úkonů, které provedl, ale pojišťovna mu na ně nechtěla dát smlouvu. „Třeba co vím, měl přístroj na měření EKG, což normálně praktičtí lékaři nemají. On pak tohle pojišťovně účtoval, ale ona to proplácet nechtěla, alespoň tak mi to říkal,“ svěřil se Aha! jeden z Doulových kolegů.


Autor: (lip, mp)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.