Potíže na Barrandově: Na vrtulník byl bazén moc těžký! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Potíže na Barrandově: Na vrtulník byl bazén moc těžký!

Doprava většího bazénu se zkomplikovala. Byl moc těžký.
Doprava většího bazénu se zkomplikovala. Byl moc těžký.

PRAHA – U barrandovského aquaparku v Praze 5 jsou od včerejška dva nové venkovní bazény. Ty do místního aquaparku transportoval vrtulník. Návštěvníci by bazény mohli začít využívat začátkem srpna.


Ačkoliv celá akce působila lehkým dojmem, pilot vrtulníku se pěkně zapotil. Dětské brouzdaliště o rozměru 4 x 5 metrů vrtulník dopravil k aquaparku bez potíží. Let s bazénem pro dospělé o rozměru 6 x 7 metrů a hmotnosti 2,5 tuny se zdržel. Když vrtulník vzlétl, přístroje ukázaly hmotnost 3,5 tuny, což je o půl tuny více než nosnost stroje. Bylo to dáno tím, že se do bazénu opíral větrný vír z vrtule. Pro přepravu se muselo použít delší lano, aby byl bazén od stroje dál.

Pátá městská část si od rozšíření areálu slibuje zvýšení zájmu o barrandovskou lokalitu. Menší brouzdaliště pro děti je o rozměrech 4 x 5 m, větší bazén je o velikosti 6 x 7 m a hloubce 120 cm. „Návštěvníci tohoto sportovně relaxačního centra budou moci využít kromě stávajícího vnitřního 25m dlouhého bazénu také venkovní bazén pro dospělé a také dětský venkovní bazén,“ tvrdí starosta pátého obvodu Milan Jančík. Kliknutím zvětšeteU budovy aquaparku už je hřiště na plážový volejbal. Radnice tam chce ještě zřídit herní prvky pro děti. Celkové náklady na venkovní úpravy činí asi šest milionů korun. Z nich uhradí zhruba čtyři miliony městská část, zbytek provozovatel aquaparku.

Barrandovský aquapark byl pro veřejnost otevřen loni před Vánocemi. Výstavba stála zhruba 205 milionů korun. Svět vodních radovánek přiláká kolem 10 tisíc lidí měsíčně.


Autor: (gol)
Foto Aha! – Martin Přibyl a ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.