Senior varuje před nabídkou: Nabízejí práci, ale seberou peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Senior varuje před nabídkou: Nabízejí práci, ale seberou peníze!

Josef Horák ukázal letáky, které obdržel.
Josef Horák ukázal letáky, které obdržel. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Dejte si pozor na falešné nabídky! Bývalý učitel Karel Horák (74) Z Valašského Meziříčí varuje před internetovou nabídkou práce doma. Místo aby si přivydělal, ještě přišel o peníze.

Karel Horák v nevyžádaném e-mailu obdržel nabídku na plnění obálek reklamním materiálem za odměnu. „Coby důchodci je mi každá koruna dobrá, tak jsem se přihlásil. Chtěli poslat zálohu 980 Kč s tím, že ji vrátí s první výplatou za naplněné obálky. Vše vypadalo důvěryhodně. Peníze jsem tedy poslal,“ přiblížil bývalý kantor.

Josef Horák ukázal letáky, které obdržel.

Sbírání obálek

Když mu přišla obálka s reklamami, pracovní smlouvou a návodem k práci, čekalo ho nepříjemné překvapení. „Měl jsem inzerovat jejich reklamu na bezplatných stránkách. Ti, kteří by projevili zájem, mi měli poslat ofrankovanou obálku a do ní jsem měl reklamu dát. Až by se obálek sešlo více, měl jsem je zaslat na jejich adresu,“ vysvětlil. Smlouvu odmítl podepsat a požádal o vrácení zálohy. Na tu ale čeká marně.

Podle zákona

„Tvrdí, že své splnili, a teď ať dělám já, k čemu jsem se registrací zavázal. Dál už nereagovali,“ uvedl Horák. Firma jako kontaktní osobu uvádí Tomáše Velcla. „Naše podnikání je v souladu se zákonem. Na webových stránkách podrobně uvádíme, o jaký druh činnosti a systém spolupráce se jedná, i co přesně poskytujeme a zasíláme. Není tedy možné tvrdit, že byl někdo uveden v omyl,“ odpovídá lidem i na internetu.

Policie mlčí...

Zda bude podnikatel stíhán, není jisté. Policie totiž k případu odmítla uvést jakékoliv podrobnosti. „Trestnou činnost uvedeného charakteru prověřujeme. Ke konkrétní osobě se z důvodu dodržování zákona o ochranně osobních údajů nebudeme vyjadřovat,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na video s panem Horákem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.