Vraždě novorozence zabránily bolesti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Vraždě novorozence zabránily bolesti!

Plzeň
Plzeň (Foto Aha! – R. Vébrová)
Těhotenství skrývala a pořádala bujaré večírky. To tvrdí sousedéženy, která při domácím porodu přivedla na svět holčičku.

Zřejmě se jí chtěla zbavit. Policisté ji našli v koši na prádlo. „Často se u nich konaly večírky, scházela se tam společnost,“ uvedl jeden ze sousedů. Další popsal, že ji znal už ze školy: „Těhotenství skrývala, ale poznal jsem ho na ní. Že by ale dítě chtěla zabít, to se mi nezdá.“

Žena si ale v neděli zavolala záchranku kvůli gynekologickým problémům. Záchranáři však zjistili, že krátce předtím porodila. Když se ptali na dítě, řekla, že ho odvezla porodní asistentka. „V koši na prádlo přivolaní policisté našli holčičku.

Ve vážném stavu jsme ji převezli do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha. Jak se miminku daří nyní, nemocnice prozradit nechce a víc informací k případu odmítá uvést i policie.

Druhá matka, která zatajila dítě...

Před třemi týdny tajně rodila v Plzni i jiná žena. Údajně se novorozeného chlapečka pokusila zabít, ale nedokázala to. Jen ho poranila. Pak zavolala svou matku, která o těhotenství neměla tušení, aby ho odnesla do babyboxu. Když ho lékaři ze schránky pro nechtěné děti vyjmuli, už mu ale pomoci nedokázali. Rodička byla obviněna z vraždy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.