Novorozenou dcerku umlátila paličkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Novorozenou dcerku umlátila paličkou!

Soud poslal matku do vazby.
Soud poslal matku do vazby. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Údery paličkou na maso rozbila hlavičku novorozené dcerce. Nožem jí pak ještě po utajovaném porodu propíchla krk. Matka Kateřina M. (20) si na soud počká ve vazbě.

„S matkou nevychází dobře, viděli se naposled před rokem. Nemá stabilní rodinné zázemí,“ řekla soudkyně Lenka Prýcová, která o vazbě rozhodla. Obává se, aby se vražedkyně nevyhýbala trestnímu stíhání. Hrozí jí totiž 15 až 20 let, možná i výjimečný trest.

Podle informací Aha! »krkavčí matka« děvčátku uštědřila do hlavičky několik úderů paličkou na maso a kuchyňským nožem ji bodla do krku. Holčička utrpěla pohmoždění mozku a navíc do něj i krvácela. To byla příčina smrti. „Zranění svědčí pro násilné jednání jiné osoby,“ uvedla Prýcová.

Žena dítě nechtěla a rozhodla se pro domácí porod. Pak se ho chtěla zbavit. Plán jí překazil přítel. Vrátil se domů, a když uviděl, že je od krve, zavolal záchranku. Dítě pak našli policisté v koši na prádlo. Miminko zemřelo v nemocnici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.