Ubodal matku a bratra: Od doživotí mu pomohly první housle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ubodal matku a bratra: Od doživotí mu pomohly první housle!

Marek Č. z Jihlavy stanul za vraždu matky a bratra před brněnským soudem.
Marek Č. z Jihlavy stanul za vraždu matky a bratra před brněnským soudem. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

První housle hraje vrah. Navenek oblíbený a obětavý student medicíny, který by se pro druhé rozkrájel, k tomu i hudební virtuos a skladatel. Ve skutečnosti ovšem prolhaný, chamtivý zbabělec. A dvojnásobný vrah. To vše je Marek Č. (26) z Jihlavy, kterého včera brněnský soud poslal na 20 let do basy.

Loni v říjnu brutálně podřezal vlastní maminku (†53). A dvě hodiny po ní i mentálně postiženého brášku (†28). Marek Č. přitom rodinu nevyvraždil v amoku. Naopak. Vše si pečlivě naplánoval. Ufňukaný narcis totiž ze všeho nejvíc bažil po mámině pětimilionovém majetku. Stal by se jeho univerzálním dědicem. Zároveň se rozhodl pomstít pedantické matce, které se nikdy neuměl postavit jako chlap.

Vraždu provedl mimořádně brutálně, podmínky pro uložení doživotí ale nebyly splněny. Od nejtvrdšího trestu jej zachránil dosavadní »bezúhonný« život. A přímluvy folklorních souborů a Symfonického orchestru Masarykovy univerzity, kde působil. „Pílí, talentem a pečlivostí se zhostil prvních houslí.

Byl spolehlivý a vnímavý, stmeloval kolektiv, byl veselý a otevřený. Vždy ochotně pomáhal ostatním,“ napsali muzikanti soudu.
Tedy jako románový Jekyll a Hyde. Skutečné činy Marka Č. ovšem předčí i ty nejhrůznější románové fikce.

Víte, že...
...Marek Č. po své matce nezdědí vůbec nic? Jako odsouzený vrah nemůže po svých obětech dědit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.